Halepçe'nin yıldönümünde Saddam ve Erdoğan protesto edildi

İsveç'in başkenti Stockholm'de Halepçe soykırımının 30.'ncu yıldönümünde Saddam Hüseyin ve Erdoğan protesto edildi.

Efrîn'in Türk ordusu ve beraberindeki DAİŞ artığı çetelerinin kuşatması altında olduğu koşullarda Sergel Meydanı'nda düzenlenen eyleme Çağın Direnişiyle dayanışma damgasını vurdu.

Meydanda  mumlarla Halepçe ve Efrîn adlarının yazıldığı gösteride konuşmalar yapan  Amara Kürt Kadın Meclisi, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) ve Kurdicide Watch CHAK temsilcileri, Saddam rejiminin Halepçe'de 30 yıl önce gerçekleştirdiği soykırımını günümüzde Türk devleti ve Erdoğan'ın Efrîn'de yaptığına dikkat çektiler.

Uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler'e Efrîn'deki soykırımının durdurulması için pratik adımlar atmaları çağrıları yaptılar.

Amara Kürt Kadın Meclisi'nden Ayşe Göktepe, Erdoğan'ın tıpkı Saddam gibi Efrîn'de Kürtlere yönelik kimyasal silahlar kullanır katliamlar yaparken dış dünyanın sessiz kalması ve olanları izlemesinin utanç verici olduğunu söyledi.

Kurdicide Watch CHAK adına yapılan konuşmada, El Anfal Kampanyası'nı başlatan Saddam ile günümüzde Kuzey Suriye'deki eşitlikçi, demokratik sistemi ortadan kaldırmak ve Kürtlerin kazanımlarını yok etmek isteyen Erdoğan'ın amaçlarının aynı olduğuna dikkat çekildi.

Tüm Kürdistanlılar ve ilerici-demokrat kamuoyuna Efrîn halkıyla dayanışmalarını güçlendirme çağrısı yapıldı.

Tiyatro Sanatçısı Serpil İnanç, Kürt Şair Şerko Bekes'in Halepçe için yazdığı şiiri okudu.

Gösteride “Kahrolsun faşizm, Erdoğan'ı durdurun”, “Erdoğan DAİŞ aynıdır”, “Biji berxwedana Efrînê', “Kanlı ellerinizi Efrîn'den çekin”, “Türk ordusu Kürdistan'dan defol” gibi Türk devletini kınayan ve Çağın Direnişine destek veren sloganlar atıldı.