Halkın belediyelerinin gasp edilmesine Londra’dan tepki

HDP’nin elindeki 3 büyükşehir belediyesinin Türk devleti tarafından gasp edilip halkın seçtiği belediye başkanlarının yerine kayyum atanması Londra’daki demokratik kurumlar tarafından protesto edildi.

Dün akşam saatlerinde Britanya Demokratik Güç Birliğinin çağrısıyla Kuzey Londra’nın Woodgreen kütüphanesi önünde bir araya gelen kalabalık grup Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin gasp edilmesini protesto etti.

Çok sayıda kurum temsilcisinin katıldığı protesto eyleminde AKP’nin tüm hile ve zorbalıklarına rağmen halkın kazandığı belediyeleri gasp etmenin zorba bir darbe olduğu ifade edildi. HDP bayraklarının açıldığı eylemde üzerlerinde İngilizce olarak “Türk faşizmine karşı sessiz kalmayın” yazılı pankartlar açıldı.

Eylemde Londra Kürt Halk Meclisi eşbaşkanları Nejla Ari, Mehmet Kardu ve Gik-Der yöneticisi İbrahim Avcil birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda belediyelerin gasp edilmesinin açık bir siyasi darbe ve Kürt halkının iradesine dönük düşmanca bir tutum olduğu ifade edildi.

Britanya Demokratik Güç Birliği adına yine Cumartesi günü Londra’nın Trafalgar meydanından saat 2’de yapılacak büyük protesto eylemine katılım çağrısı yapıldı.