Halkının beklentilerine cevap olmak için savaştı

2005 yılında, "Halkımızın, Önderliğimizin ve tarihin bizden beklentilerine cevap olmaya çalışacağız" diyerek gerillaya katılan Gülistan Fermerzi, 2012 tarihinde şehit düştü.

Kürdistan özgürlük hareketi ve Kadın özgürlük hareketi onlarca yıllık kölelik geleneklerini mücadele çizgisi ile yıkmak için Kürdistan’ın dört bir yanında örgütleniyor ve Kürdistanlıları mücadeleye çağırıyor. Jîn Jin (Gülistan Fermerzi), İran idam rejiminin baskıları nedeniyle ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası komplo ile esir alınarak Türkiye’ye götürülmesinden etkilenerek 2005 yılında PKK saflarına katılır. Jîn û jin. Yani kadın ve yaşam. Hem kadın hem de hayatın kendisi olma yolunda ilk adımını katıldığı PKK saflarındaki ikinci yaşamındaki ismiyle başlamış Jin.

Gülistan Fermerzi yani Jîn kod isimli YJA Star gerillası, Doğu Kürdistan’ın Xoy kentinde dünyaya gelmiş ve orada büyümüş. Jin, isyankar Şikak aşiretinin yetiştirdiği mücadeleci kadınlarından biri olmaya kendisini adamış. Bağlandığı ve inandığı kadar kendisini ideolojik ve askeri olarak yetiştirmiş, kadın ordusunun güçlü, iradeli ve cesur militanlarından olmayı başarmış. HPG ve YJA Star gerillaları tarafından başlatılan Şehit Arjin Garzan ve Şehit Mahir Başkale devrimci operasyonunda yer alan Jin, yol ve silah arkadaşlarına öncülük eden bir gerilla yürüyüşü gerçekleştirmiş.

Zap ve Xakurkê’de gerillacılık yapmış olan Jin, yaşamdaki amacını, arzularını ve düşlerini şu birkaç cümle ile duru bir şekilde ifade etmiş, "Önderlik, özgürleşmeyi en çok kadından bekliyor ve bu nedenle bize düşen rol ve misyon daha çoktur, bunun bilincinde hareket etmeye çalışıyorum. Binlerce yıldır köleleştirilmiş bir kadın gerçekliği var. İşte bunu yok ederek yerine örgütlenen, örgütleyen, bilinçlendikçe bilinçlenen kadın gerçekliğini koyacağız. Halkımızın, Önderliğimizin ve tarihin bizden beklentilerine cevap olmaya çalışacağız." Jin Jîn, Ağustos 2012 tarihinde Şemzinan ve Çelê'de Şehit Arjin Garzan ve Şehit Mahir Başkale Devrimci Operasyonunda Türk işgalci ordusu ile çıkan çatışmada yaşamını yitirdi.