Halklar Öcalan ve Efrîn için sokakta: Erdoğan yenilecek!

Türk devletinin Efrîn'e dönük işgalci saldırılarına ve İmralı tecridine Avrupa’daki protestolar sürüyor.

Rusya’nın Vladivostokta kentinde, Rusya Devrimci İşçi Partisi (RDİP) tarafından Türkiye’nin Efrîn’e yönelik gerçekleştirdiği işgal ve katliamları düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

RDİP üyeleri, Türkiye’nin askeri saldırılarını sert bir dile kınayarak, saldırıları 'işgal girişimi' olarak değerlendirdi.

Eylemciler sloganlar ve pankartlar eşliğinde Efrîn ve Rojava'nın özgürlüğünü istedi.  

Başkent Moskova ve Yaroslavl kentinde de Rus gençler Türk devletinin işgal operasyonlarını kınayan eylemler düzenledi.

Moskova’da bir grup genç, ellerinde Türk devletinin Efrîn’de katlettiği sivillerin fotoğrafını taşıyarak, Türk Konsolosluk binasının önünde eylem yaptı.

Rus gençler Yaroslavl kentinde de Efrîn'e saldırıları protesto etti. Pankartlar taşıyan gençler, Rusya devletine de saldırıların durdurulması için çağrı yaptı.

BELÇİKA'DA YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

Belçika'da Efrîn'deki işgalci saldırılara ve İmralı tecridine karşı yürüyüş başladı.

Belçika'nın Charleroi kentinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Efrîn için üç gün düzenlenecek yürüyüş başladı.

Geniş bir katılımla düzenlenen ve Charleroi'den Ligny'e 11 kilometre süren yürüyüşte, 'Terörist Erdoğan', 'Her bijî berxwedana Efrînê' sloganları atıldı.

Ayrıca 10 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan eylemde de Gembloux'tan Wawre'ye kadar 20 kilometre yürüneceği belirtildi. Yine 11 Şubat Pazar günü Wawre'den Evere'ye 20 kilometre yürüneceği kaydedildi.

Eylemde Kürt Siyasetçi Hüseyin Çevlik, NAV-BEL Belçika Eş Başkanı Erkan Polat ve Şehit Beritan Kadın Meclisi Eş Sözcüsü Arife Soysüren birer konuşma yaptı.

DANİMARKA'DAKİ YÜRÜYÜŞ SÜRÜYOR

Danimarka Demokratik Kürt Toplum Meclisi'nin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük komployu ve Efrîn'e saldırıları protesto etmek için başlattığı yürüyüşün bugünkü evresi tamamlandı.

Ballerup istasyonunda saat 10.00'da toplanan Kürdistanlılar, Husumtorvet'e kadar yürüdü.

Yürüyüşün 2. günü olan 10 Şubat Cumartesi, Høje Taastup istasyonunda saat 10.00'da toplanılacak ve Rødovre istasyonuna kadar yürünecek.

Yürüyüş 3. günü ise 11 Şubat Pazar günü yapılacak. Pazar günü Vallensbæk istasyonunda saat 10.00'da toplanan Kürdistanlılar, Rådhuspladsen Meydanı'nda miting düzenleyecek.

ALMANYA'DA EYLEMLER YAYILIYOR

Almanya'nın Bodensee bölgesindeki Ravensburg kentindeki Kürtler de eylemlere katıldı.

200'ü aşkın kişinin katıldığı eylemde yüzlerce bildiri dağıtılırken, Alman halkı bilgilendirilerek, Türk devleti teşhir edildi. 'Türk askeri Efrîn'den defol', 'Alman pazerleri Efrîn'den defol' pankartlarının taşındığı eylemde, provokasyon girişimleri de boşa çıkarıldı.

PARİS'TE 2. GÜN

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve Efrîn için başlattıkları yürüyüşe 2. gün devam etti.

Uzun yürüyüş bugün İvry Sur Seine Belediyesi önünde başladı.

Yürüyüş öncesi belediye yetkilileri kitleyi belediye binasında karşıladı. Belediye yetkilileri, Öcalan'ın bir an önce özgürlüğünün sağlanması gerektiğini belirterek, "Her zaman Kürt halkının mücadelesinin yanında olacağız" mesajı verdi.

Ciwanên Azad üyelerinin 'Öcalan'a özgürlük' pankartının taşındığı yürüyüşte 'Efrîn'i savunmak insanlığı savunmaktır', 'Yaşasın Kürt halkının direnişi' sloganları atıldı.

Yoğun kar yağışına rağmen yürüyüşe devam eden Kürdistanlılar ve dostları yürüyüşün ikinci gün etabını Bastille Meydanı'nda bitirecekler.

Yürüyüşün 3. günü saat 14.00'de Republiqe Meydanı'nda kitlesel bir katılım ile devam edecek.

Fransa Demokratik Kürt konseyi, Fransa Kürt Kadın Hareketi, Paris Efrîn'i Sahiplenme Platformu yarın yapılacak eyleme güçlü katılma çağrısında bulundular.

LAVRIO'DAN ERDOĞAN'A: YENİLECEKSİN!

Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırı girişimi Yunanistan'ın Lavrio kentinde basın açıklaması ve oturma eylemi ile protesto edildi.

Lavrio Kamp Meclisi öncülüğünde başlatılan protesto eylemleri 21. gününde yapılan yürüyüş ve oturma eylemi ile sürdü. PKK, YPG, YPJ bayraklarının ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerinin taşındığı eylem kapsamında, kent meydanından anıt meydanına yüründü.

Lavrio Kamp Meclisi adına açıklama yapan Argeş Wan, Efrîn direnişini selamlayarak, şöyle dedi: "Faşist Türk ordusu ve beraberindeki çeteciler, Kürtlerin direnişi karşısında yenilgiye uğrayacaktır. Vahşi Türk devleti ve beraberinde hava sahalarını açanlar sivil insanları, kamplardaki mültecileri katlediyor. Buradan direniş sözümüzü yineleyerek faşist Erdoğan'a tekrardan 'sen bu savaşın altında kalacaksın' diyoruz."