Hamburg'da erkek şiddeti: Bir kadın komada

Rojbin Kadın Meclisi, Hamburg'da bir erkeğin eski eşi ve çocuklarını öldürmek istediğine, kadının komada olduğuna dikkat çekerek, dayanışma ve örgütlenmeye çağırdı.

Rojbin Kadın Meclisi, Cuma günü Hamburg'da yaşanan kadın cinayeti girişimiyle ilgili bugün yazılı açıklama yaptı.

ESKİ EŞİ VE ÇOCUKLARINI ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTI

Açıklamada olaya ilişkin şu bilgiler verildi:
"1 Mayıs 2020'de Hamurg'da Kürt kadın M.S. 7 yıldır ayrı yaşadığı eski eşi tarafından ağır saldırıya uğradı. Alman basını ve polisin açıklamalarına göre, eski eş K.E. kadını ve çocukları telefondan arayarak eve geleceğini ve çocuklara bir sürpriz yapacağını belirterek elinde bir bıçak ve yakıcı madde ile eve gider. Evde M.S'yi boynundan bıçaklayarak ağır yaralar. 10 yaşında erkek çocuğun üzerine benzin döküp ateşe verdikten sonra balkona çıkar ve 'hepsini yakacağım' diye bağırır. 12 yaşındaki kız çocuğunun yardım çağırmasıyla itfaiye ve ambulans tarafından hastaneye kaldırılırlar. M.S hâlâ komada."
Açıklamada, Almanya'daki kadın cinayetlerine dikkat çekilerek, "Bu yılın Şubat ayında Dortmund'da Onalia Cendy eşi tarafından katledildi. Nisan'da Hildesheim'da Besma Akıncı eşi tarafından katledildi. Erkek şiddeti korona günlerinde artarak devam etmekte. Bu vahşice saldırıyı kınıyor, gerici  erkek zihniyetini lanetliyoruz. M.S ve çocuklarına acil şifalar diliyoruz" denildi.

'ERKEK ŞİDDETİNİN HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ'

Rojbin Kadın Meclisi, şunları da ifade etti:
"Bu erkek eliyle uygulanan dehşet verici şiddetin hiçbir gerekçesi ve nedeni olamaz! Neden arayan ancak gerici eril şiddetin örtbas edilmesine hizmet eder. Bu biz ve ileri toplum tarafından asla kabul edilemez, edilmemeli! Kadına karşı hiçbir şiddet, taciz, tecavüz ve öldürmenin hiçbir gerekçesi olamaz. Ne yazık ki gerici erkek zihniyetinin, kadına karşı uyguladığı her türlü şiddetin mayasını erkek egemen sistemden ve ona bağlı devlet ve toplumun gerici değer yargılarından aldığını biliyoruz.

DAYANIŞMA VE ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI

Eril şiddetin sınırları yoktur, ister okumuş okumamış, ister zengin ister fakir. Erkeklik öldürücüdür. Ve bunun adını doğru koymaktan başta kadınlar olarak çekinmeyelim. Rojbin Kadın Meclisi olarak gerici erkek şiddeti ve zihniyete karşı kadınların doğru tutum ve duruş sahibi olmaları gerektiğini önemle belirtmek istiyoruz. Erkek egemen sisteme ve her türlü  şiddete karşı durmak önemlidir, bunun tek yolunun güçlü bir kadın dayanışması ve kadın mücadelesinden geçtiğine inanıyoruz!"