Hamburg, Kassel, Leipzig ve Giessen’de on binler alanlardaydı

Almanya’nın Hamburg, Kassel ve Giessen kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde Türk devletinin işgal saldırısı on binlerce kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi. Sternschanze semtinde başlayan yürüyüş Hamburg Eyalet Meclisi önüne kadar sürdü. Sol Parti yöneticileri, SPD ve Yeşiller Partisi milletvekilleri, Kürtler, Almanlar ve Süryanilerin yanı sıra değişik halklardan aktivistlerin katıldığı yürüyüşte Türk devletini saldırıları sert şekilde kınandı. “Rojava’yı savunun” pankartının açıldığı yürüyüşte “Katil Erdoğan” ve “Terörist Erdoğan” gibi sloganlar damgasını vurdu.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kenti ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları işgalci Türk devletini protesto etmek için bugün de meydanlardaydı. Sol Parti (Die Linke)’nin gençlik kollarının organize ettiği protesto yürüyüş Scheidemannplatz’da başladı. İki binden fazla kişinin katıldığı yürüyüşe MLPD, Sosyalist Alman İşçi Gençlik (SDAJ) Antifa Kassel, Sosyalist Gençlik Şahinleri (SJD-Die Falken), Yeşiller Partisi Gençlik Kolları (Grüne Jugend) SPD Gençlik Kolları, (Jusos), DİDİF, Sosyalist Alternatif Grubu (SAV) ve Barış Forumu (Fridensforum) gibi kuruluşlar destek verdi.

GİESSEN

Almanya’nın Giessen kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’de kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği katliamı kınadı. Berliner Platz meydanında toplanan kalabalık bir kitle “Çocuk katili Erdoğan”, “Rojava”, “Almanya finanse ediyor, Türkiye katlediyor”, “Rojava’daki katliamı durdur” ve “Enternasyonal dayanışmayı büyüt” gibi sloganlar attı. Gösteri akşam saatlerine kadar sürdü.

LEIPZIG