Almanya ve Belçika'da 3 Kürt kadını anıldı, adalet istendi

Paris'te yedi yıl önce katledilen üç Kürt kadın devrimci Almanya'nın Hamburg, Düsseldorf ve Salzgiter kentleri ile Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen eylem ve etkinliklerle anıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013'te Türk devleti tarafından katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için Almanya'da anma etkinlikleri düzenlendi.

Üç kadın devrimci, şehadetlerinin 7. yıl dönümünde Hamburg ve Salzgiter kentlerinde Kürt kadınlar tarafından anıldı.

HAMBURG

Hamburg'da Sozial Centrö Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Kürt ve Alman kadınlar katıldı. Alman Gazeteci Annet Bender, Sakine Cansız'dan ilham aldıklarını söyledi.
Hamburg Rojbin Kadın Meclisi Temsilcisi Leyla Kaya da katiller cezalandırılmadığı için Fransa hükümetine tepki gösterdi. Kaya, 11 Ocak'ta Paris'te yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

SALZGITER

Salzgiter kentinde de Berçem Çilo Kadın Meclisi tarafından DKTM'de anma etkinliği düzenlendi. Berçem Çilo Kadın Meclisi Temsilcisi Hakime Yousuf, "11 Ocak'ta bir kez daha adalet istemlerimizi haykırmak için Paris'te olacağız" dedi.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde bulunan Fransa konsolosluğu önünde de bir araya gelen Kürtler, katliamın faillerinin cezasız kalmasına dikkat çekti.

Eylemde Almanca “Affetmeyeceğiz, unutmayacağız” yazılı pankart taşındı. Eylemde okuna bir bildiride katliamın ilk gününden bu yana Kürt kadınları ve halkının adalet arayışı için alanlarda olduğuna vurgu yapıldı.

“Bundan böyle de alanlarda adalet arayışımızı sürdüreceğiz” denilen bildiride, Fransa’nın sessizliğine tepki gösterildi.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel’de TJK-E öncülüğünde Fransa konsolosluğu önünde yapılan eyleme SKP de desek verdi.

Paris katliamının 7’nci yıldönümü dolayısıyla yapılan eylemde, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in fotoğraflarının yer aldığı flamalar taşındı. TJK ve SKB bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın portrelerinin taşındığı eylemde katillerin yargılanması istendi.