Hannover’de İnsan Hakları Bürosu önünde tecrit protestosu

Almanya’nın Hannover kentinde Ronahi Kadın Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik15 Şubat komplosunu Uluslararası İnsan Hakları Bürosu önünde protesto etti. 

Hannover Ronahi Kadın Meclisi, Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999’da gerçekleşen uluslararası komployu 20’nci yıldönümünde bir eylemle protesto etti. 

Uluslararası İnsan Hakları Bürosu önünde bir araya gelen kadınlar, Öcalan ve açlık grevi eylemcileri lehine sloganlar attı.

Batılı iktidarların ve insan hakları örgütlerinin tecrit karşısındaki sessizliğine tepki gösteren Kadın Meclisi üyeleri, 100 günüdür açlık grevinde olan Leyla Güven’in fotoğraflarını taşıdı. 

Meclis adına yapılan açıklamada, Öcalan’ın durumuna dikkat çekilerek, “Bu kadar barışçıl ve demokratik düşünce taşıyan insanın 20 yıldır cezaevinde tutuklu kalması tüm dünyanın ayıbı ve utancıdır” dedi. 

Leyla Güven'in tecridin kırılması yönündeki talebinin tüm ezilen halkların talebi olduğunu söyleyen Ronahi Kadın Meclisi, tecrit kırılana kadar Kürt halkının eylemlerinin süreceğini kaydetti. Eylem, sloganlarla sona erdi.