Hannover'de Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü eylemi

Almanya’nın Hannover kentinde Cumartesi günü Kürdistanlı ve dostları Abdullah Öcalan için ve bütün siyasi tutsaklara özgürlük şiarı ile bir yürüyüş düzenlendi.

Almanya’nın Hannover kentinde Cumartesi günü 10 Aralık Dünya İnsan hakları günü vesilesiyle Kürdistanlılar ve dostları Abdullah Öcalan için ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük şiarı ile bir yürüyüş düzenlendi.

Hildesheim, Peine, Braunschweig, Salzgitter, Wolfsburg, Nienburg, Hameln, Peine, Gifhorn, Celle ve Walsrode’dan yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüş boyunca, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep eden sloganlar atıldı ve bildiriler dağıtıldı.

Ernst-August-Platz‘da ‘Devrim şehitleri’ için saygı duruşu ve “Çerxa Şoreşê“ marşıyla yürüyüşe start verildi. Yürüyüşte, 'Bizler Öcalan’ın yaşamından endişeliyiz', 'Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü', 'Abdullah Öcalan, Kürtlerin baş temsilcisidir, onun özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür ', 'Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü, barış, özgürlük demokrasi, ve insanlığın garantisidir' ve gençliğin hazırladığı ‘Seri Hilde’ pankartları ve Tev-Dem bayrakları açıldı.

Yürüyüşte, "Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Ortadoğu’nun Demokratikleşmesi için Kürt mücadelesi ile dayanışalım, faşizme karşı mücadele edelim' başlıklı el ilanları dağıtıldı.

Steintorplatz caddesinde, kadın ve gençler tarafından açılan ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük’ yazılı flamasına polisin provokasyonu sonrası bir gerginlik yaşandı. Polisle yapılan tartışmanın ardından eyleme devam edildi.

Etkinlikte konuşan Nav-Dem Eşbaşkanı Tahir Koçer, Alman devletinin Kürtlere yönelik yasakçı politikalarına tepki gösterdi.

Eylem, Hannover Bahnhofsplatz Meydanı'nda yapılan konuşmalar ile sona erdi.