Hannover’de Almanya’daki ırkçı saldırılar protesto edildi

Almanya’da gerçekleşen ırkçı ve faşist saldırılarda yaşamını yitirenler Kürt ve enternasyonalist gençler tarafından anıldı.

Almanya’da Neo Naziler ve Türk faşistleri tarafından göçmenlere yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve cinayetler Hannover’de düzenlenen eylem ile protesto edildi.

Luther Kilisesi önünde bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), Antifa, YDG ve enternasyonalist gençler, Almanya’da ırkçı faşist saldırılarda yaşamını yitirenleri andı, faşizme karşı birlikte mücadele mesajları verdi.

Eylemde Hanau’da katledilenlerin fotoğrafları, 7 Nisan’da Celle’de Alman bir faşist tarafından bıçaklanarak katledilen 15 yaşındaki Êzidî genç Arkan Hussein Khalaf ve 16 Mayıs günü Türk faşisti Aşır Atalay tarafından darp edilerek öldürülen Mardinli İbrahim Demir ve 30 Haziran 1994’te Alman polisleri tarafından katledilen Halim Dener’in posterleri taşındı.

 

Sık sık Almanca ve Kürtçe faşizme karşı mücadele sloganları atan gençler, ırkçılığa ve faşizme karşı beraber mücadele edeceklerini belirtti.