Hannover'de Mayıs Şehitleri anıldı

Hannover'deki Mayıs Şehitleri anmasında, özgürlüğe kavuşana kadar şehitlerin yolundan gidileceği mesajı verildi.

Almanya'nın Hannover kentinde, Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) ve Ronahî Kadın Meclisi'nin organizesiyle, Mayıs Şehitleri anıldı.

Aria salonundaki etkinlikte, ilk konuşmayı PYD Üyesi Baran Salih yaptı. Salih, "Şehit Haki Karer, Gurbet Aydın, Mizgîn, biz onların ve yoldaşlarının önünde saygıyla eğiliyoruz" diyerek, davalarının takipçisi olacaklarını söyledi.

'ÖZGÜRLÜĞE KADAR...'

DKTM-Hannover Eş Başkanı Ciwan Çewlig ise "40 yıldır Kürt Özgürlük Hareketi büyük bedeller vermiştir ve vermeye devam ediyor. 40 yıl önce de isyanlar ve direnişler olmuştu. Kürt halkı asla geri adım atmayacak; özgürlüğe kavuşana kadar kararlıyız" diye konuştu.

PYD Kadın Komisyonu Üyesi Mizgîn Îbrahîm'in ardından, Baran Salih etkinlikte şiir okudu ve Şehit Aileleri Kurumu'ndan, halk içinde tanınan haliyle 'Apê Hesen'e söz verdi. Hesen, hiçbir zaman işgali kabul etmeyeceklerini söyledi.

HDP HALKLA BULUŞTU

Ayrı yerde HDP Avrupa Koordinasyonu da seçim paneli yaptı. Panele konuşmacı olarak katılan Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla İmret ve NAV-DEM Eş Başkanı Tahir Köçer, Kürdistanlılar ve dostlarıyla buluştu. Panelden sonra iftar açıldı.