5 kentte tecrit protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi kırmak için düzenlenen açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Hannover, Rennes, Graz, Frankfurt ve Viyana’da eylemler düzenlendi.

Almanya’nın Hannover kentindeki Ronahi Kadın Meclisi öncülüğünde bilgilendirme standı açıldı.

119 gündür Leyla Güven'in başlatmış olduğu açlık grevine dikkati çekmek için Hannover tren istasyonu önünde iki günlük bilgilendirme standı açıldı.

“Leyla Güven'in ve tüm eylemcilerin talebi tüm ezilen halkların demokratik talebidir” denilen eylemde şunlar belirtildi: “TC faşizmine ve egemen devlet ırkçı sisteminin ezilen halkların talebini görmezden gelen faşizme destek veren herkese sesleniyoruz. Bu faşizmi ve bu kanunsuzluğu bir an önce durdurun. Barışın ve eşitliğin mimarının üzerindeki tecridi kaldırın. Direnen tüm arkadaşlara başarılar dileriz.”

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde Zin Kadın Derneği üyesi kadınlar öncülüğünde Rebuplique Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebi ile 119 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven, cezaevleri ve Strasbourg’daki direnişçilerinin eylemini sahiplendi.

Meydanda açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin ve tecridin anlatıldığı bildiriler dağıtan kitle sık sık “Öcalan’a özgürlük “, “Biji Serok Apo” ve “Hepimiz Leyla’yız” sloganları attı.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da açlık grevleriyle dayanışmak amacıyla bir eylem düzenlendi.

Stephansplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ve Leyla Güvenin yanı sıra diğer açlık grevi eylemcilerin fotoğraflarını taşıdı.

Yine açlık grevi eylemleriyle bildiriler dağıtıldı.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de Amara, Sara ve Nujin kadın meclisleri öncülüğünde bir miting düzenlendi. Çok sayıda kadının katıldığı eylemde 119 gündür açlık grevi direnişinde olan Leyla Güven başta olmak üzere, yüzlerce kişinin açlık grevi eyleminde olduğuna dikkat çekildi.

Yetkili kurum ve Avrupa ülkelerinin sessizliğinin kınandığı eylemde sık sı, “Hepimiz Leylayız”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde de Kürdistanlılar, tecride karşı düzenlenen açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla bir miting düzenledi.

HBF önünde düzenlenen eylemde Güven, Öcalan posterleri ile açlık grevlerine ilişkin dövizler taşındı.