Hannover, Strasbourg ve Rennes’de Türk devleti protesto edildi

Fransa’nın Strasbourg ile Rennes ve Almanya’nın Hannover kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin soykırım saldırılarının bir an önce durması gerektiğine dikkat çekti.

Türk devletinin 9 Ekim’den bu yana Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarını protesto eylemleri sürüyor.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde Kürdistanlılar ve dostları, işgalci Türk devletinin saldırılarının başladığından bu yana eylemde.

Bugün de Kürt halkının dostları, demokratlar, kadın ve sivil toplum örgütleri ile birlikte düzenlenen eylem kentin en kalabalık yerinde başladı.

“Faşist Erdoğan”, “Katil Erdoğan”, “Yaşasın Rojava direnişi”, “Yaşasın YPG, YPJ ve QSD” sloganları eşliğinde yürüyüşe geçen halk, daha sonra ise bir miting düzenledi.

Mitingde bir konuşma yapan KON-MED Eşbaşkanı Tahir Koçer, direnişin Kürtlerin olduğu her yerde sahiplenilmesi gerektiğini söyledi.

STRASBOURG

Fransa’nın Strasbourg kentinde Rojava Dayanışma Komitesi çağrısıyla bir araya gelen Kürtler ve dostları, Türk devleti ve çetelerin işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

Gare de Strasbourg önünde toplanan kitle, Place Kleber’e “Kürdistan’daki Türk terörizmine son” pankartı ve “DAİŞ terörist, destekçisi Türkiye”, “Diktatör Erdoğan, faşist Erdoğan”, “Jin, jiyan, azadi”, “Rojava’ya ses ver”, “Fransa nerdesin, sessizliğin bizi öldürüyor” sloganları eşliğinde yürüdü.

Yürüyüş boyunca konuşmalar da yapıldı.

Place Kleber’de sona eren protesto eyleminde, başta Fransız halkı olmak üzere, tüm halkların bu katliam ve işgal karşısında Kürt halkıyla dayanışma içerisinde bulunma çağrısı yapıldı.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde de Kürdistanlılar ve dostları alanlardaydı. Place de Colombier’de bir araya gelen halk Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

"Yaşasın Rojava kadın direnişi" ve "Rojava’da Türk işgaline hayır" pankartı arkasında bir araya gelen kitle sık sık "Katil Erdoğan", "Rojava'nın direnişi", "Kadın yaşam özgürlük" sloganları attı. Eylem, kurum temsilcilerinin konuşmaları ile sona erdi.