Hannover, Melbourne ve Atina’da tecrit protesto edildi

Almanya’nın Hannover, Avustralya’nın Melbourne ve Yunanistan'ın Atina kentlerinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit protesto edildi.

Cumartesi günü dünya genelinde bir çok ülkede Öcalan için eylemler yapıldı. Hannover’deki eylem tren garı önünde başladı. Yürüyüş ardından DKTM Eşbaşkanı Ciwan Çewlig ve Feminist Kampanya’dan Ella B. birer konuşma yaptı.

Eyleme yaklaşık 800 kişi yürüyüşe katıldı. Öcalan lehine sloganların atıldığı eylem Hauptbahnhof önünde sona erdi.

 

Avustralya’nın Melbourne kentinde de aynı amaçla bir eylem organize edildi. Melbourne kütüphanesi önünde yapılan eylemde tecridi kınayan ve Avrupa hükümetlerinin sessizliğine tepki gösteren konuşmalar yapıldı.

 

Yunanistan’ın başkenti Atina’da da Syntegma Meydanı’nda bir araya gelen eylemciler Türk Konsolosluğuna kadar yürüyerek Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etti.

Navenda Çanda Kurdistan öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe, Türkiye Sosyalist Hareketi üyeleri, Yunanlı dostlar ve Fransa’dan gelen sendikacılarda katıldı. Eylemciler yürüyüş sırasında sık sık “Biji Serok Apo”, “Be Serok Jiyan na be” sloganları attı.

Yürüyüş boyunca PKK, KCK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyan eylemciler, Türk Konsolosluğu önünde eylemlerini sonlandırdılar.