HBDH milislerinden komutan Egîd Civyan anısına iki eylem

HBDH Milisleri, HPG komutanlarından Egîd Civyan anısına 11 ve 16 Ekim günü Mersin’de iki eylem gerçekleştirildiğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) milisleri, faşist ve ulus devletçi zihniyet ile hareket eden AKP-MHP rejimi ve uluslararası kapitalist güçlerin Ortadoğu’da ezilen halklar üzerinde kirli ve soykırımcı savaş politikalarını devam ettirdiğini kaydetti.

“ABD, Rusya, NATO ve Avrupa gücünü desteğini arkasına alan faşist AKP rejimi Ortadoğu’da başta Kürt halkı olmak üzere milyonlarca insanın topraklarından olmasına ve yaşamını yitirmesine sebep oluyor. Bizler Kürdistan ve Türkiye devriminin Birleşik Devrim Milisleri olarak yaşamın her alanında bu faşist ve dikta rejimine karşı mücadele edeceğiz” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Kürt özgürlük mücadelesini 40 yıldır bitiremeyen ve ona karşı birçok zaman diz çöküp geri çekilen faşist rejim, son yıllarda Kürt halkı üzerinde vahşi saldırılarını arttırdı. Nerede bir kazanım varsa sivil, gerilla demeden hedef aldı. Zap’ta, Kobanê’de, Şengal’de, Sur’da ve son olarak Heftanin’de büyük yenilgi ve darbe alan işgalci güçler, Kürdistan ve Türkiye metropollerinde bütün kesimlere ve halklara terör estirmekte ve adeta Kürt halkını ve ona yakın olan bütün kesimleri bitirme imha etme politikası izlemekte.

Buna karşı KCK’nin başlattığı faşizme işgale son özgürlüğü sağlama zamanı hamlesi hem Kürt Özgürlük Mücadelesi için hem de Türkiye halkları için büyük önem taşıyor. Bizler HBDH olarak bu hamle çerçevesinde ilan ettiğimiz seferberlik ruhu ile fabrikalar da sokaklarda dağlarda faşizme karşı örgütlenip özgürlüğü sağlayacağız.

11 Ekim günü Mersin’in Yenişehir ilçesinde faşist saray bekçilerinin yaya bir şekilde devriye attığı sırada milislerimiz parça tesirli bomba ile eylem gerçekleştirdi. Patlamada yaralanan bekçiler olay yerine gelen ambulanslar ile hastaneye kaldırıldı. Olay yerini ablukaya alan devlet güçleri ve saray medyası her zamanki gibi açıklamalar ile gerçekleri gizledi ve bakanların açıklamaları ile örtbas etti.

16 Ekim günü Mersin’in Akdeniz ilçesinde gece 21:45 sularında devriye gezen akrep tipi zırhlı polis aracına yönelik intikam milislerimiz eylem gerçekleştirdi. Parça tesirli bombalar ile hedeflenen eylemde zırhlı araç hasar görürken faşist polisler uzun süre havaya ve etrafa ateş etmiştir. Milislerimiz bölgeden sağlam bir şekilde çekildikten sonra olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edilmiş ancak her zaman olduğu gibi devlet gerçekleri gizlemiştir.

Bu eylemlerimiz uzun yıllar Kürt Özgürlük Mücadelesi içerisinde öncü bir komutan ve fedai bir militan olan HPG Askeri Konsey üyesi Egîd Civyan yoldaşın anısına düzenlenmiştir. Kürt halkı bunu bilsin ki Egîd yoldaş bize büyük bir mücadele geleneği, fedailik çizgisi bıraktı. Şengal’de DAİŞ çetelerine karşı öncü bir rol oynayan Egîd yoldaşın anısını birleşik mücadelemizde yaşatıp faşizmi yıkacak ve onun hedefi olan özgürlüğü başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarına armağan edeceğiz.”