HDK-A 6’ıncı toplantısını Efrîn direnişine adadı

HDK-A gerçekleştirdiği 6’ıncı toplantısını Efrîn’de yürütülen Çağın direnişine adadı. Efrîn işgal amaçlı saldırılar ve tutsaklara dayatılan tek tip elbise yönetmeliğine karşı mücadelenin önemliliğine vurgu yapan HDK-A, sokaklarda olacaklarını vurguladı.

Almanya’nın Köln kentinde 6’ıncı olağan toplantısını gerçekleştiren Halkların Demokratik Kongresi- Avrupa (HDK-A), bu toplantısını yaptığı yazılı bir açıklamayla Efrîn direnişine adadığını açıkladı.

Efrîn ve dünyada demokrasi ve özgürlük mücadelesinde şehit düşenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan toplantıda “Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırısı, OHAL ve KHK uygulamalarını, tutsaklara dayatılan tek tip elbise saldırısını ele alan MYK’mız, Türk devletinin Kürt halkımıza ve toplumsal muhalefete karşı yürüttüğü topyekün saldırısına karşı Avrupa’da da birleşik mücadelenin yükseltilmesi için çabaların artırılması” gerektiği görüşü ortaya çıktı.

HDK-A, Efrîn’e işgal savaşına ve tutsaklara yönelik tek tip elbise (TTE) saldırısına karşı mücadelenin aciliyetine vurgu yaparak şunlara dikkat çekti:

“HDK-A güçlerinin, savaşa ve faşizme karşı duran bütün kesimlerin Avrupa’da daha kitlesel olarak sokağa çıkmaya çağırmaktadır.

MYK’mız, HDK-A’nın Avrupa çapında oluşturulan platformların bileşeni olarak daha fazla rol oynaması gerektiğinin bilinciyle hareket edecektir. HDK-A’nın daha güçlü ve görünür tarzda eylemlerde yerini alması için bütün bileşenlerin daha duyarlı olması gerekmektedir.

HDK-A, Efrîn’i sahiplenme eylemlerine tüm güç ve olanaklarını seferber edecektir. HDK-A ile diğer kurumlar veya platformlar arasındaki iletişimin Eş Sözcüler üzerinden yürümesi ve böylece işleyiş ve iletişimin güçlendirilmesi.

Frankfurt’ta toplanacak olan HDK-A Meclis toplantısında HDK-A’nın bir yıllık siyasal ve örgütsel faaliyeti değerlendirecektir. Faaliyet raporu önceden alanlara gönderilerek, ülkeler ve kentlerde delegelerin okuması ve tartışması sağlanacaktır. Ayrıca siyasal süreç tartışılarak, HDK-A’nın önünde duran güncel görevler tespit edilecektir.”