HDK-A’dan 3. Havalimanı emekçilerine destek mesajı

Halkların Demokratik Kongresi-Avrupa (HDK-A), İstanbul 3. havalimanı inşaatı şantiyesinde iki gün önce başlayan işçilerin direnişine destek mesajı yayımladı.

İş cinayetlerine, işçi sağlığı ve iş güvenliğini yok sayan ve giderek ağırlaşan insanlık dışı çalışma koşullarına karşı iş bırakan binlerce işçinin haklı taleplerini desteklediklerini açıklayan HDK-A, "İşçi cinayetlerinin sık sık yaşandığı, maaş dahil birçok temel hakkın yasadışı şekilde kısıtlandığı ve yüzlerce işçinin gereken tedbirler alınmadığı için yaralandığı havalimanı şantiyesinde iş bırakarak direnişe geçen işçilerin üzerine faşizm kolluk güçlerini sürerek, yüzlerce işçiyi ve sendikacıları gözaltına alarak, işçilerle dayanışmada bulunanlara saldırarak, kısacası tam bir faşist terör estirerek eylemi kırmaya çalışmaktadır" dedi.

Devlet güçlerinin işçilere yönelik saldırısına dikkat çeken HDK-A açıklamasında, Ankara ve İstanbul’da yapılan destek eylemlerine yönelik saldırıyı da kınadı.

Açıklamada, ‘’3. havalimanı işçilerinin insanca çalışma ve yaşam hakkı için açıkladıkları haklı ve meşru talepleri kabul edilmelidir" denildi.