HDK-Almanya Kadın Meclis Girişimi oluşturuldu

Almanya’nın Köln kentinde HDK-Almanya Kadın Meclis Girişimi toplandı. Girişim örgütlü bulunduğu kentlerde kadın meclislerinin oluşturma kararı aldı.

Köln, Stuttgart, Mannheim, Hamburg, Berlin, Nürnberg, Düsseldorf ve Münih gibi kentlerden bir araya gelen 28 kadın HDK-Almanya Kadın Meclisi Girişimi’ni oluşturdu.

Toplantıda ilk olarak kadın eksenli HDK çalışmaları ile kent meclisleri hakkında bilgilendirme konuları ele alındı. Toplantıya katılan HDK-Almanya kadın çalışanları kent meclislerinde yaşanan eksikleri dile getirdi. Toplantıda ayrıca nasıl bir örgütlenme yapılması gerektiği tartışıldı.

Yapılan tartışmalar sonucunda yerelden genele doğru yayılarak kurumsallaşan bir çalışmanın esas alınması vurgulandı. Yine HDK-A Kent Kadın Meclisi Girişimi biçiminde çalışmalar başlatılması kararı da alındı. Toplantıda ayrıca Almanya’da toplumsal cinsiyetçiliğe, kadına yönelik şiddete, cinsel, duygusal, ekonomik, fiziksel, sözlü şiddet biçimlerine, kadın cinayetlerine, taciz ve tecavüze karşı mücadelenin süreklileştirilmesi gerekliliği de vurgulandı.  

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın tutuklu olduğu soruşturmayla ilgili 4 Temmuz’da görülecek duruşma için bazı girişimlerde bulunma kararı alındı. Bu doğrultuda özellikle kardeş milletvekili kampanyasına katılan milletvekillerine dosyalar sunulması planlandı.