HDK Avrupa: HDP'nin direnişini Avrupa'ya yayalım!

HDK Avrupa, HDP'nin Amed'deki direnişini Avrupa kentlerine taşırma çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Kongresi–Avrupa (HDK-A), HDP'nin Amed'deki Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne ilişkin bugün yazılı destek açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Son iki yılda demokrasiye ait tüm değerlerin ayaklar altına alındığı, köylerin, ilçelerin, kentlerin bombalanarak, yakılıp-yıkıldığı... Halkın zorla göçertildiği, eğitim, sağlık hakkının gasp edildiği... Kadın-çocuk, yaşlı-genç demeden sivil halkın keskin nişancılar tarafından sokak ortasında katledildiği, sokağa çıkma yasağıyla cesetlerin günlerce sokak ortasında bekletildiği... Bodrumlarda insanların diri diri yakıldığı... Bir halkın tarihiyle birlikte yok edilmek istendiği bir ülke düşünün" denilerek, şöyle devam edildi:

'HİTLER'İ ROL MODEL SEÇTİ!'

"Altı milyon seçmenin iradesini temsil eden bir partinin eş genel başkanlarının, milletvekillerinin tutuklandığı, binlerce partilinin hapse atılarak siyasi soykırıma uğratıldığı... Meclis’in, mecliste temsil edilen partilerin işlevsiz bırakıldığı, halkların iradesinin kırılmak istendiği... Bütün bir toplumun diktatörlüğe biat etmesini sağlamak için her türlü devlet terörünün/şiddetin kullanıldığı... Tekçi, milliyetçi, dinci, kadın düşmanı cinsiyetçi faşist rejimin ideolojik-politik olarak yerleştirildiği bir ülke düşünün.

Bir gecede on binlerce emekçinin işinden atılarak ailesiyle birlikte açlığa mahkum edildiği... Yüzlerce kitle örgütünün kapısına kilit vurulduğu... Düşünce ve basın özgürlüğünün yok edildiği, hakkını arayanın devlet terörüne maruz kaldığı, itiraz edenin hapse atıldığı, gerçekleri söyleyenlerin, yazanların susturulduğu... Gazetelerin, televizyonların, radyoların kapatıldığı hiç bir mahkeme kararı olmaksızın mal varlıklarına el konulduğu; gazetecilerin, hekimlerin, akademisyenlerin, öğretmenlerin, öğrencilerin, siyasetçilerin evlerinin basılarak gözaltına alındığı, işkence gördüğü, tutuklandığı bir ülke düşünün!.."

Erdoğan'ın Hitler'i kendisine rol model seçtiğine dikkat çekilen açıklamada, açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça da selamlandı.

'DİRENİŞİ SAHİPLENİYORUZ'

HDP'nin Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bizler Avrupa’da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenler, politik sürgünler olarak diyoruz ki:

Eş genel başkanları, milletvekilleri, parti yöneticileri, belediye başkanları tutuklanan, faşist Erdoğan-AKP diktatörlüğü tarafından siyasi soykırımla yok edilmek istenen HDP’nin talepleri taleplerimizdir!

Köyleri, kasabaları, kentleri bombalanan, zorla göçertilen, tarihleriyle birlikte yok edilmek istenen, baskı ve zulmün en koyusuna maruz kalan, Kürt halkının onurlu direnişi bizim de direnişimizdir!

Hapishanede açlık grevlerini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın, aylardır her gün polis şiddetine boyun eğmeyerek direnen kamu emekçilerinin talepleri taleplerimizdir!

'AVRUPA KENTLERİNE TAŞIRALIM'

Adalet, barış, demokrasi, eşitlik ve özgürlükten yana olan Türkiye ve Kürdistanlıları, Avrupa halklarını faşist diktatör Erdoğan ve AKP’sine karşı harekete geçmeye; HDP’nin başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni Avrupa kentlerine taşıyarak büyütmeye; Erdoğan/AKP diktatörlüğünün baskı ve zulmüne karşı halklarımızın yanında olmaya çağırıyoruz!"