HDP İsveç'de seçimlere hazır

İsveç'de 16-17 Haziran günleri yapılacak oy verme işlemi öncesi seçim hazırlıklarını tamamlayan HDP, sandıklarda müşahit olarak görev yapması için 50 kişiyi görevlendirdi.

Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde yapılan toplantıda müşahit olarak sandıklarda görev yapacaklar eğitimden geçirildi.

Toplantıda müşahitlerden sandık güvenliğini sağlamaları ve seçim hilelerine izin vermemeleri ve HDP'nin oylarına sahip çıkmaları istendi.

HDP İsveç Komitesi'nden Hasan Bozlak son iki ay içinde İsveç'de sürdürdükleri seçim çalışmaları hakkında ANF'ye açıklamalar yaptı.

300 HDP gönüllüsünün İsveç'te bulunan 39 bin seçmenden 10 binine bire bir ulaştığını söyleyen Bozlak, hem HDP gönüllülerinin hem de Kürdistanlılar ve dostlarının 24 Haziran'da gerçekleşecek olan seçimlerin taşıdığı önemin bilinciyle hareket ettiklerini belirtti..

HDP İsveç Komitesi, ayrıca, İsveç'te yaşayan tüm Kürdistanlılar ve dostlarına 16-17 Haziran'da Stockholm Kista Fuarı'nda yapılacak seçimlere katılmaları ve en geniş kitleyi katmaları çağrısı yaptı.