HDP ilk Avrupa mitingini Köln'de yapacak

Avrupa'daki seçim çalışmalarını sürdüren HDP ilk mitingini "Oylar HDP’ye, Birlikte Kazanacağız" şiarıyla 26 Mayıs Cumartesi günü Almanya'nın Köln şehrinde yapacak.

Milletvekili adayları ve HDP temsilcilerinin katılacağı miting için tertip komitesi, diktatörlüğe karşı demokrasi yanlılarını Köln’de buluşmaya çağırdı.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da yapılacak 24 Haziran seçimleri için HDP, bir süredir başlattığı çalışmalarını tüm hızıyla sürüyor. Bu çerçevede bir süre önce Avrupa’da bulunan Türkiyeli, Kürt, Asuri-Süryani, Ermeni, Laz, Çerkez, yine Alevi, Êzidî, Müslüman gibi inanç birliklerinin de içerisinde olduğu onlarca kurum ve kuruluş tarafından kurulan HDP Avrupa Seçim Koordinasyonu, tüm Avrupa’da binlerce gönüllü ile birlikte çalışmaların startı verildi. Halk toplantıları, seçim büro açılışları, dayanışma etkinlikleri, ev ziyaretleri başta olmak üzere seçim çalışmaları hummalı bir şekilde yürütülüyor.

BİRÇOK MERKEZDE MİTİNG YAPILACAK

Avrupa'da 7 ile 19 Haziran arasında gerçekleşecek oy kullanımına günler kala HDP Avrupa Seçim Koordinasyonu da başta Almanya olmak üzere birçok merkezde miting gerçekleştirecek. Bu mitinglerin ilki de 26 Mayıs tarihinde Almanya’nın Köln kentinde yapılacak.

"Oylar HDP’ye, Birlikte Kazanacağız" şiarıyla yapılacak miting, saat: 13:00’de kentin Neumarkt meydanında gerçekleşecek. Mitinge, HDP milletvekilleri Ahmet Yıldırım ile Tuğba Hezer, HDP İstanbul Milletvekili Adayı Turgut Öker, Çerkes siyasetçi Arif Unal, Avrupa Süryaniler Birliği Temsilcisi Yakup Nuhomo, KKP Temsilcisi Serhat Çetinkaya, PİK Başkanı Hikmet Serbilind, Almanya Karadeniz İnisiyatifi adına Mahir Öfcan, Hayko Bağdat, SYKP Avrupa eşsözcüsü Duygu Yıldız, KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç gibi siyasetçi ve kurum temsilcileri katılacak.

'YENİ BİR YAŞAM İÇİN KÖLN’DE HDP MİTİNGİNDE BULUŞALIM'

Koma Bajar’ın da sahne alacağı mitinge ilişkin tertip komitesi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de halkların kurtuluşunun HDP’nin 24 Haziran’da alacağı başarıya bağlı olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Türkiye, 16 yıldır diktatörlükle ile yönetiliyor. Bu sürede binlerce insan katledildi, şehirleri yıkıldı, çocuklar sokak ortasında vuruldu. İnsanlar işinden oldu, sürgüne gönderildi. Türkiye bir krizin eşliğine getirildi.

Bütün bunların sorumlusu Erdoğan ve partisi AKP’dir. İşte bu diktatörlüğü yıkmanın zamanı gelmiştir. Onun için Türkiye ve Kürdistan’da oyları çoğaltmak ne kadar önemliyse Avrupa’da da bir o kadar önemlidir.

Burada verilecek bir oy, Erdoğan’ın devrilmesi, Alevilerin, Êzidîlerin, Müslümanların, kadınların, demokratların ve bütün renklerin özgürlüğü anlamına geliyor. Bundan dolayı biz Avrupa’da yaşayanlar, 25 Haziran sabahı yeni bir yaşama uyanmak için canla başla çalışalım. 26 Mayıs’ta da NRW çapında yapacağımız mitinge güçlü katılalım."