HDP’li belediyelerin gasp edilmesi Kranikut’ta protesto edildi

Türk devletinin HDP’li Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerini gasp etmesi, Rusya’da Kranikut ilçesinde protesto edildi.

Saratov kentine bağlı Kranikut ilçesinde Kürt kadınları düzenledikleri bir basın açıklamasıyla 19 Ağustos’ta Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin AKP-MHP iktidarı tarafından gasp edilmesini protesto etti.

Krasnikut Kültür Derneği bahçesinde yapılan açıklamada konuşan Rusya Kadın Hareketi Yöneticilerinden Fatma Kadirova “Türk devletinin Kürt inkarına dayanan siyasete son vermelidir” dedi.

Kadirova şöyle konuştu: “AKP-MHP Kürt düşmanlığına dayanan bir ortaklıktır. Kürt inkarına dayanan bu kirli siyasete son verilmelidir. Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan yürüttüğü kirli siyasetle artık sadece AKP’ye değil tüm Türkiye’ye kaybettirmeye başlamıştır. Dolayısıyla HDP’li Amed, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine dönük operasyonun Erdoğan’ı kurtarma operasyonudur. Halkımız bu haksız ve talan kültürüne dayanan gaspa karşı mücadelesini daha da yükseltmelidir. Bizler de Rusya Federasyonunda yaşayan Kürt kadınlar olarak bu haklı mücadelede onların yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Aynı zamanda uluslararası güçlere de çağrımız, bu haksızlık karşısında sessiz kalarak bu haksızlığa ortak olmayın.”

Yapılan konuşmanın ardından kadınlar AKP-MHP gaspını protesto eden sloganlar attı.