'HDP'nin başarısı için canla başla çalışacağız'

Erdoğan'ın baskın seçim kararının ardından Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar, HDP'nin başarısı için canla başla çalışacaklarını belirtti.

Fransa'nın Normandia kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde 24 Haziran seçimleri için halk toplantısı yapıldı. Mayıs ayı şehitleri ve tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplantıda, yapılan konuşmada, AKP- MHP faşizminin topyekün Kürt düşmanlığına, karşın 24 Haziran'da yapılacak seçimlerin önemine dikkat çekildi. Toplantı da özellikle tüm Kürdistanlıların 12 Mayıs'a kadar seçmen kayıtlarını kontrol etmesi gerektiği vurgulandı.

LYON

Lyon'da da Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (DKTM) seçimlere ilişkin toplantı düzenlendi. HDP Van milletvekilli Özdal Üçer'in da katıldığı toplantıda ülkede ve yurtdışında yapılacak seçimlere ilişkin bilgilendirme yapıldı. Toplantıda konuşan Üçer, seçimlerde 3 grubun yarıştığını söyledi. Turancı ırkçı grup ile milliyetçi gruba karşı, HDP'nin demokrasi bloğunu temsil ettiğini dile getiren Üçer, şunları belitti: "Seçim çalışmalarında neler yapılacağına ilişkin bir planlama yapılmalı. Listelerde ismi olmayan yurttaşların belirlenmesi gerekir." Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

MARSİLYA

Erdoğan'ın Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomi kriz karşısında aldığı erken seçim kararının ardından Güney Fransa'da yaşayan Kürdistanlı ve dostları HDP'nin başarısı için seferber olmuş durumda. Bir önceki seçimde Marsilya'da HDP 4882 oy alarak birinci parti olmuştu. 24 Haziran'da yapılması planlaan erken seçim için Draguignan, Marsilya, Montpellier, Avignon ve çevresi için 138 kişilik HDP seçim komisyonu kuruldu. Komisyon ilk toplantısını Marsilya Demokratik Toplum Merkezi'nde gerçekleştirdi. Toplantıda HDP'nin Marsilya'da 7 bin oy hedeflediği belirtildi. Bu seçimde özelikle Marsilya ve çevresinde yaşayan Türkiyeli Ermeni ve Asurilerin sandığa taşınması için ortak bir yol haritası üzerine tartışmalar yürütüldü.

DEN HAAG

Hollanda'nın Den Haag şehrinde 24 Haziran seçimleri çalışmaları çerçevesinde halk toplantısı yapıldı. Toplantıya Civaka İslamiya Kurdistan (CİK) temsilcilerinden Hafız Ahmet Turalı konuşmacı olarak katıldı. 24 Haziran'ın kendileri için büyük bir fırsat olduğunu ve bunu en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini dile getiren Turalı, "Her yerde ve alanda çalışmalarımızı en güçlü şekilde yürütmeliyiz ve bu diktatörlüğe dur demeliyiz" diye konuştu.