HDP ve DBP’li seçilmişler Strasbourg’daki direnişçilerle

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’da sürdürülen süresiz-dönüşümsüz açlık grevinin 82’inci gününde HDP ve DBP’li seçilmişler de direnişçileri yalnız bırakmadı.

AKP-MHP faşizminin Öcalan üzerindeki tecrit politikasını kırmak ve özgürlüğü için Leyla Güven’in 121 gündür sürdürdüğü açlık grevi direnişine Strasbourg’dan katılan 14 kişinin direnişi ise 82’inci gününde.

Sağlık durumlarının her geçen gün kötüye gitmesine rağmen ‘Tecridi kıralım, Önder Apo’yu özgürleştirelim’ şiarıyla direnen eylemciler arasında eski milletvekili Dilek Öcalan ile siyasetçi Mustafa Sarıkaya da bulunuyor.

HDP VEKİLİ İLE AMED BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EŞBAŞKANI DA EYLEMCİLERLEYDİ

Strasbourg’daki direnişe Avrupa’nın yanı sıra Kürdistan ve Türkiye’den seçilmişler de belirli aralıklarla ziyarette bulunarak, destek sunuyor. Bugün de HDP Muş Milletvekili Mensur Işık ile AKP gasp ettiği Amed Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Eşbaşkanı Fırat Anlı ve DBP Amed eski İl Başkanı Ali Şimşek’in de aralarında olduğu çok sayıda kişi eylemcileri ziyaret etti.

Eylemcilerden KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç tarafından karşılanan heyette yer alan HDP Muş Milletvekili Mensur Işık, yaptığı konuşmada tecride karşı direnişin anlamına vurgu yaptı.

MENSUR IŞIK: 1982’DE OLDUĞU GİBİ BU DİRENİŞ DE AMACINA ULAŞACAKTIR’

Açlık grevi eylemlerinin Kürt Özgürlük Mücadelesi tarihindeki öncü rolüne dikkat çeken Işık, “Kürt halkı için önemli bir süreçte öncü rolü oynanıyor” diye belirtti. Leyla Güven, Nasır Yağız ve Strasbourg’daki eylemciler başta olmak üzere yüzlerce kişinin katıldığı direnişlerin Kürt halkında büyük bir motivasyon ve moral kaynağı olduğunun altını çizdi.

1982’de Amed Zindanı’nda zafer kazanan açlık grevi direnişlerine atıfta bulunan Mensur Işık, “İnanıyoruz ki, bu açlık grevleri de zafere ulaşacak ve amacına ulaşacaktır” diye vurguladı.

Açlık grevi direnişinin hedef aldığı Öcalan’a yönelik tecridin aynı zamanda halkların barışı ve kardeşliği ile insanlığa yönelik olduğunu dile getiren HDP Muş Milletvekili Mensur Işık, “Bu tecrit kırıldığı zaman Kürt halkı da amacına ulaşmış olacak; onurlu bir barışı yakalamış olacak. İnanıyoruz ki, arkadaşlarımız ve tüm Kürt halkı amacına ulaşacaktır.”

‘HER ALANDA DİRENİŞ SERGİLENMESİ GEREKİYOR’

Işık, Anlı ve Şimşek’e teşekkür eden eylemcilerden Yüksel Koç ise, Kürt halkı üzerindeki katliamlar ile demokrasiye yönelik kırımın kaynağının Kürt Halk Önderi üzerindeki tecrit olduğunun altını çizdi. Tecride karşı topyekün bir direniş gerektiğinini vurgulayan Koç, “Her alanda büyük bir direniş sergilenmesi gerekiyor. Cezaevleri başta olmak üzere her alandaki açlık grevi direnişleri hem Kürdistan’da hem de uluslararası alanda büyük ses getirdi. Direniş her tarafta sürüyor” diye konuştu.

Faşizme karşı direnişin bir ayağının da 31 Mart’taki seçimler olduğunu söyleyen Yüksel Koç, hem tecride karşı direnişin hem de seçimlerde gasp edilen yönetimlerin geri alınmasının önemli olduğuna vurgu yaptı.

17 Aralık 2018’de başlayan süresiz-dönüşümsüz açlık grevine katılan isimler şunlar: Dilek Öcalan, Gülistan Çiya İke, Nurgül Başaran, Mustafa Sarıkaya, Mehmet Nimet Sevim, Ayvaz Ece, Ekrem Yapıcı, Agit Ural, Kardo Bokani, Mohammad Ghaderi, Yüksel Koç, Kerem Solhan, Ramazan İmir ve Deniz Sürgüt.