HDP'ye verilen her oy diktatörün sonunu hızlandıracak

Avrupa'da HDP ve Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'a destek çalışmaları devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala Avrupa'daki çalışmalarına hız verdi. Danimarka’nın Ishøj semtinde Hafız Ahmet Turhallı’nın katılımıyla bir iftar yemeği ve halk toplantısı düzenlendi. İftar programında konuşan Hafız Ahmet, Kürtler öldürülme emrini veren ve bunu dini kullanarak yapanlardan 24 Haziran'da hesap sorulması gerektiğini vurguladı. AKP iktidarının sormayan, sorgulamayan bir toplum yarattığını söyleyen Hafız Ahmet, kan içenlerle kardeş olmadıklarını belirtti. Hafız Ahmet daha sonra yurttaşların sorularını yanıtladı.

HAMBURG

24 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin Almanya'nın Hamburg Üniversitesi'nde bir panel düzenlendi. Panele Bingöl HDP 1. sıra adayı Erdal Aydemir, Hamburg Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir ve Hamburg Alevi Kültür Merkezi başkanı Cengiz Orhan konuşmacı olarak katıldı. Kürt sorununun barışçıl bir şekilde çözülmesi için HDP'den aday olduğunu söyleyen Erdal Aydemir, "Bazen bir oy bile seçimin kaderini değiştirebilir. İmkan ve olanakları olan tüm hemşerilerimizin Bingöl'e gelerek seçim çalışmalarında bize destek sunmalarını rica ediyoruz. Adil ve yaşanabilir bir ülke için hep birlikte çalışalım ve kazanalım" dedi.

Hamburg Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir de disiplinli ve fedakarca bir çalışma sonucu Erdoğan diktatörlüğünün yenileceğini belirtti. Erdoğan'ın Avrupa için de tehlikeli olduğunu vurgulayan Özdemir, Erdoğan ve uzantılarının Avrupa'da provokatif girişimlerde bulunabileceğine dikkat çekti. Turgut Öker'in adaylığının YSK tarafından dürüşülmesine tepki gösteren Hamburg Alevi Kültür Merkezi başkanı Cengiz Orhan, tüm enerjilerini HDP'nin başarısı için harcayacaklarını belirtti.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'in kuzey banliyölerinden olan Créil'de, HDP seçim çalışmalarını coşkulu bir şekilde devam ediyor. Ülke genelinde olduğu gibi, dün yine, davetlilerin çoğunluğunun CHP’li olduğu yüzlerce kişilik bir düğün, HDP seçim çalışmalarının yapıldığı bir alana dönüştü.

Düğünde bir konuşma yapan KCDK-E Divan Üyesi Murat Ceylan, Türkiye’de demokrasinin HDP’den geçtiğini belirtti. CHP’li seçmenlere yönelik çağrıda bulunan Ceylan, şunları belirtti: "Diktatör Erdoğan ve AKP faşizmine olan öfkemizi 24 Haziran seçimlerinde sandığa yansıtacağız. Büyük öfkemiz Kürdistan ve Türkiye’de katliama uğrayan tüm halkların, kadınların, gençlerin, emekçilerin ve başta Aleviler olmak üzere tüm inançların öfkesidir. CHP’li seçmene de söyleyeceğimiz şudur ki, HDP’ye vereceğiniz her oy diktatörün ve faşizmin sonunu hızlandıracak ve hep birlikte kazanacağız."

TORONTO

Kanada'nın Toronto şehrinde de Kürt Meclisi ve HDP gönüllülerinden oluşan Seçim Komisyonu Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ve HDP'ye destek çalışmalarını sürdürüyor. 10 Haziran'da düzenlenecek HDP ile dayanışma gecesine ilişkin hazırlıkları yapan Seçim Komisyonu, bir yandan da tüm seçmenlere ulaşabilmek için büyük bir çalışma yürütüyor. Seçmenlerle yapılan görüşmelerde sandık konusunda gerekli bilgilendirme ve oy kullanma çağrısı yapılıyor.

STOCKHOLM

24 Haziran'da yapılacak genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a destek vermek için çalışmalarını yoğunlaştıran Kürdistanlılar ve dostları, dün akşam saatlerinde Stockholm'un Solna semtinde stant açtı.

Semtte yaşayan Türkiye ve Kürdistanlılara bildiri ve broşürler dağıtan HDP gönüllüleri, zaman zaman çaldıkları Kürtçe müzik eşliğinde halaya durdu ve zılgıt çekti.

ANF'ye açıklamalarda bulunan HDP gönüllülerinden Ayşegül İyidoğan, HDP'nin bütün inanç, düşünce ve bütün etnik yapı ve inançların kendilerini özgürce ifade edebildikleri tek parti olduğunu ve Türkiye'nin tek kurtuluşunun HDP'de olduğunu söyledi.

HDP'nin projeleriyle kadın, genç ve farklı inanç ve etnik kökenlerden insanlara kendilerini ifade edebileceği alanlar açtığını söyleyen İyidoğan, kadınlar ve gençler başta olmak üzere tüm seçmenlere sandık başına gitmeleri ve tercihlerini HDP ve Demirtaş'tan yana yapmaları çağrısı yaptı.

HDP gönüllüleri, Stockholm'un değişik semtlerinde stant açmayı sürdüreceklerini ve bugün (Salı) saat 17.00 sularında Kista semtinde bilgilendirme standı açacaklarını açıkladı.

LORIENT

Fransa’nın Lorient kentindeki Morbihan Alevi Kültür Derneği’nde 24 Haziran seçimlerine ilişkin bir toplantı düzenlendi.

Çok sayıda Kürdistanlı ve Türkiyelinin katıldığı toplantıda AABK Onursal Başkanı Turgut Öker bir konuşma yaptı.

Avrupa’da 7 Haziran’da sandık başına gidileceğini hatırlatan Öker, “Diktatörlüğe karşı diz çökmek istemiyorsak, Türkiye halkları olarak HDP etrafında birleşmeliyiz” dedi.

Diktatörlüğe boyun eğmeyip, zulme karşı kim direniyorsa, vicdan ve sorumluluk sahibi her Alevinin de onun yanında yer alması gerektiğini söyleyen Öker şöyle konuştu: “HDP diktatörlüğe boyun eğmediği için bugün on binlerce HDP’li zindanlarda.”

Batı Fransa AKM Eş Başkanı İmam Yalvaç ve kentteki kurum temsilcileri de 7 Haziran’da başlayacak oy verme işlemi için duyarlı olmaya çağırdı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de duyarlılık için bildiri dağıtıldı. Bad Cannstatt’ta 5 kişilik bir grup hem HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın Avrupa’daki seçmenlere yazdığı mektubu dağıttı.

Grup aynı zamanda Bad Cannstatt şehrindeki esnafı da ziyaret etti. Saat 18.00 civarında Bad Cannstatt’ta başlayan seçim çalışmaları, büyük, küçük esnafların ve büyük AVM dahil bütün dükkanlar kapanana kadar sürdü. Çarşamba günü Konrwestheim istasyonunda ve Zuffenhausen Porsche firması önünde el ilanları dağıtma çalışmalarını yapacaklarını belirten aktivistler, 7 Haziran’da başlayacak olan seçimler için her gün 20 kişilik gruplar oluşturduklarını ve seçimlerde sandık başında olacaklarını belirterek, her kesi oyunu vermeye çağırdı.