Heilbronn’da Kürt dernek yöneticilerinin evlerine baskın-YENİ

Almanya’nın Heilbronn kentinde aralarında Kürdistan Topluluklar Federasyonu Eşbaşkanı (FCK) Sait Öztürk ile Demokratik Kürt Toplum Merkezi yöneticilerinin evine baskın düzenlendi.

Alınan bilgilere göre baskınlar Çarşamba saat 06.30 sıralarında gerçekleşti. Baskında Kürt kurumlarının yöneticileri hedef alındı.

Evi basılan FCK Eşbakşkanı Sait Öztürk, ANF’ye yaptığı açıklamada, sabah işten gelirken evin dışında bekleyen polislerle karşılaştığını söyledi.

Öztürk, “Ben eve girer girmez polislerde içeri girdiler. Onlarca polis vardı. PKK faaliyetleri ve dernek faaliyetleri gerekçesi ile evimde arama yaptılar” dedi.

Aramaların saat 10.45'e kadar sürdüğünü belirten Öztürk, bahçede de arama yapıldığını söyledi.

Öztürk, aramalar sırasında cep telefonu, bilgisayarı, bir çok kitabı, aile kasetleri ve federasyon ile ilgili bir çok belgeye el konulduğunu kaydetti.

Öztürk, baskının geçen yıl derneğe yapılan baskında el konulan bazı belgelere dayandırıldığını belirterek, “5 sayfalık bir gerekçe verildi” dedi.

Diğer dernek yöneticilerine yönelik baskınlara ilişkin bilgi alınamadı.

Geçen yıl Haziran ayında Helbronn Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) ve bir çok adrese baskın yapılmıştı. Baskınlar sonucunda 6 Kürt genci gözaltına alınmıştı. Bu baskına tepki gösteren Federasyon, Alman hükümetini Türk devleti ile işbirliğine son vermeye çağırmıştı.