Helsingborg’da Kasım Engin ve Zin Avesta anıldı

Türk devleti tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin ile yakalandığı kanser hastalığı sonucu şehit olan HPG ve YJA STAR Komuta Konseyi Üyesi Zin Avesta, İsveç'in Helsingborg kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Türk devletinin düzenlediği hava saldırısı sonucunda 27 Mayıs günü şehit olan PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin (İsmail Nazlıkul) ile HPG ve YJA Star komutanlarından Zin Avesta (Hafize Özdemir) İsveç’in Helsingborg kentinde anıldı.

Anma, Engin ve Avesta ile tüm devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Ardından Engin'in yaşam ve mücadelesini yansıtan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Engin'i yakından tanıyan Kürt araştırmacı Sultan Öger, “Kasım yoldaşın en önemli özelliği her türlü görevi en üstün enerjiyle yapmasıydı. Her koşulda pozitif kişiliğiyle arkadaşlarına moral veren değerli bir devrimciydi” dedi.

Kürt halkının birliği ve özgürlüğü önündeki en büyük engelin ihanet olduğunun altını çizen Öger, ihanetin her alanda teşhir edilmesi sayesinde mücadelenin başarıya ulaşacağına vurgu yaptı.

Zin Avesta'nın özgür kadın mücadelesinin yaratılmasında önemli bir rolü olduğunu söyledi. Hareketin saflarına katılmasından kansere yenilene kadar Kürt Özgürlük Hareketi ve kadını özgürleştirme mücadelesinde kararlıca mücadele ettiğini belirtti.