Helsingborg'da işgal girişimi protesto edildi

Kürtler ve dostları, Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarını protesto için İsveç'in Helsingborg ilinde bir eylem gerçekleştirdi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısıyla düzenlenen eylem, il merkezindeki meydanda Rojava ve devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına konuşan Ferman Nofelan, daha önce DAİŞ çetelerini örgütleyip Kürtlere saldırtan Türk devletinin Rojava'daki sistemi yıkmak için doğrudan saldırıya geçtiğini söyledi.

Erdoğan ve AKP-MHP faşist ittifakının amacının yerel seçimlerde aldığı yenilginin öcünü almak ve Rojava'daki eşitlikçi ve adil sistemi ortadan kaldırmak olduğunu belirten Nofelan, işgalin DAİŞ çetelerinin güçlendireceği uyarısında bulundu.

Nofelan, İsveç ve Avrupa Birliği'ne Türkiye'ye silah satışlarını durdurma ve yaptırım uygulaması çağrısında bulundu. 

Sol Parti adına konuşan Rebecca Thell, Sol Parti'nin DAİŞ çetelerinin Rojava'yı işgal girişimlerine karşı çıktığı gibi diktatör Erdoğan'ın işgal girişimine de karşı Kürtlerle birlikte omuz omuza mücadele ettiğini söyledi.

Sol Parti'nin parlamentoda konuyu gündeme getirdiğine ve Türkiye'ye silah satışlarının durdurulmasını istediğini hatırlatan Thell, Sol Parti'nin taleplerini “Türkiye ile AB arasında imzalanan sığınmacılar anlaşmasının yırtılması, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yaptığı yardım ve silah satışlarını durdurması ve Türk yöneticilere yaptırım uygulaması” şeklinde sıraladı.

Yaklaşık 800 kişinin katıldığı eylemde “Diren Rojava, Diren Kürdistan”, ”Canımızla, kanımızla yanındayız”, “Kanlı ellerinizi Kürdistan'dan çekin”, “Türk ordusu Rojava'dan defol”, “Katil, faşist Erdoğan” gibi Rojava'yı destekleyen ve Türkiye'nin işgalini kınayan sloganlar atıldı.