Her günü 1 Mayıs varsayıp mücadeleyi büyütmeliyiz!

DKP/BÖG, TKP-ML, TİKB ve MKP, "Her günü 1 Mayıs varsaymalıyız" dedi. "Egemenler halkları açlığa sürükledi" denilen açıklamada, AKP-MHP'nin de hegemonyasını iç savaş koşullarında sürdürebilmek için çetelere af çıkararak sokak gücünü tahkim ettiği belirtild

DKP/BÖG Avrupa Komitesi, TKP-ML Avrupa Komitesi, TİKB Avrupa Komitesi, MKP Avrupa Komitesi tarafından bugün ortak 1 Mayıs açıklaması yapıldı.

'EGEMENLER KENDİLERİNİ GÜVENCEYE ALDI'

Yazılı açıklamada, "Bütün ülkelerin burjuvaları kendilerini mali, sosyal/sağlık ve siyasi güvenceye alırken bütün çalışan sınıfları büyük kitleler halinde işsizliğe, ücretsiz izinle kitlesel işsizliğe ve yoksuluğa sürüklüyorlar" denilerek, şöyle devam edildi:
"Türkiye’de milyonlarca insan işsizlik-açlık ve  salgın-ölüm açmazı içinde egemen sömürü sistemini ayakta tutacak bir kölece yaşam ve çalışma mahkûmiyeti altında tutulurken, AKP-MHP gerici faşist iktidarı, ayakta kalabilmek için bütün dikkatini egemenliğini sürdürecek  zorba ve şiddet kurumlaşmasına vermiş durumdadır.

'İKTİDAR İÇ SAVAŞ İÇİN ÇETELERİ TAHLİYE ETTİ'

Gerici faşist iktidar bir taraftan Kürdistan, Suriye, Yemen gibi alanlarda ABD emperyalizminin jandarma kuvveti olarak varlığını artırmakta, diğer taraftan halkın yoksullaşmasıyla iyice sallanan hegemonyasını iç savaş koşullarında sürdürebilmek için çetelere, mafyaya af çıkararak sokak gücünü tahkim etmektedir. Kadın katillerine ve çocuk istismarcılarına verilen yol, tıpkı DAİŞ çetelerine olduğu gibi bu gerici faşist güruha yönelik ideolojik esaslı bir uygulamadır. Buna paralel olarak da devrimci ve demokratları zindanlarda imha etmeyi ve etkisiz bırakmayı özel bir uygulama olarak yürürlükte tutmaktadır.

İŞGALCİ SALDIRILAR

Gerici faşist AKP-MHP iktidarı, TC coğrafyasındaki bütün egemenliğini sadece ve sadece zor ve şiddet yoluyla sürdürebilir durumdadır. Bu gerici ve faşist şiddet mekanizmasının rıza kültürünü gene Kürdistan üzerindeki seferleriyle sağlanacağı HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarına yönelme ve MSA’nın Kandil alanına yönelik KDP ile birlikte yapılan operasyonlardan anlaşılmaktadır.

'HER GÜNÜ 1 MAYIS SAYMALIYIZ'

Artık mücadele, bu 1 Mayıs’ta ve bundan sonra her günü 1 Mayıs varsayarak, emperyalist kapitalist zinciri en zayıf halkasından kırmak için bu temelde ilerletilmelidir."