Her yerde Efrîn direnişini sahiplenme eylemleri

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları Avrupa’nın birçok merkezinde protesto edildi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) çağrısı ile Avusturya, İtalya, Belçika, Hollanda’nın birçok kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları düzenlenen bir mitingle protesto edildi.

Kalabalık bir kitlenin katıldığı mitingde yapılan konuşmalarda Çağın Direnişini sahiplenmek amacıyla eylemlerin süreceği belirtildi.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylemde cami hocası da yaptığı konuşmada zalimlere karşı direnmenin herkesin üzerine farz olduğunu belirtti.

Eylem sık sık atılan “Çocuk katili Erdoğan” sloganları ile sona erdi.

KLAGENFURT

Avusturya’nın Klagenfurt kentinde de bir yürüyüş düzenlendi. Kentte yaşayan Kürdistanlılar ilk kez bir eylem düzenledi. Yüzlerce kişinin katıldığı eylem HBF önünde başladı. Sık sık, “Katil Erdoğan”, “Efrîn işgalcilere mezar olacak” sloganları atıldı. Bildirinin okunması ve çocukların direniş marşlarını seslendirmesi ardından eylem sona erdi.

INNSBRUCK

Avusturya’nın Innsbruck kentinde de Efrîn direnişini sahiplenmek için yürüyüş düzenlendi. Tirol eyaletinde yaşayan Kürdistanlıların yoğun bir şekilde katıldığı eyleme Avusturyalılar da destek verdi. Sık sık, “Biji berxwedana Efrîne”, “Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye” sloganlarının atıldığı eylemde bildiriler okundu ve dağıtıldı.

Annasäule heykeli önünde başlayan yürüyüş yaklaşık 2 km bir yürüyüşten sonra yeniden Annasäule heykeli önünde bitirildi.

PİSA

İtalya’nın Pisa kentinde de Kürtler ve İtalyan dostlarının katılımı ile bir yürüyüş düzenlendi. Tren istasyonundan başlayan yürüyüş, Pisa belediyesine kadar devam etti. “Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye”, “Yaşasın Efrîn direnişi”, “Biji YPG”, “Biji YPJ”, “Biji serok Apo” sloganları atıldı.

Pisa belediyesi önünde ise bir miting düzenlendi. Belediyenin dün almış olduğu Türkiye’yi resmi kınama mesajının okunduğu miting, konuşmalar ve sloganlarla sona erdi.

CENOVA

İtalya'nın Cenova kentinde de Efrîn direnişini sahiplenmek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi. "Biji Kürdistan", "Terörist Erdoğan" sloganları ile Kürtlerle dayanışma mesajı gönderdi.

ROTTERDAM

Hollanda’nın Rotterdam kentinde de Türk devletinin Efrîn’e saldırılarını protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Hollandalıların da katıldığı eylemde, PKK, PYD, YJA Star, YPG, YPJ flamaları taşındı. Türk devletinin Efrîn’e saldırılarının protesto edildiği pankart da taşıyan kitle, sık sık sloganlar attı. Eylem yapılan konuşmalar ardından sona erdi.

SYDNEY

Avustralya’nın Sydney kentinde de Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları protesto edildi. Yüzlerce kişinin yanı sıra sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı mitingde ilk konuşmayı KNK Sydney Temsilcisi, PYD temsilcisi, birer konuşma yaptı.

Avustralya hükümetinin Türk devletinin vahşetine sessiz kalmaması gerektiği de belirtilen eylemde Efrînli kadınların mesajı da okundu.

ANTWERPEN

Belçika’nın Antwerpen kentinde de Efrin’e yönelik işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla eylem düzenlendi.

FEK-BEL, MLKP, Partizan, HDK-A, SKB’nin de destek verdiği eylem Simple Meydanı’nda başladı. 1500 kişinin katıldığı eylem yapılan konuşmalar ve sloganlarla sona erdi.

BARSELONA

Katalonya’nın Barselona kentinde, Katalanların çoğunlukta olduğu 200 kişinin katılımı ile Türk devletinin Efrin’e yönelik saldırıları protesto edildi.

“Efrin Erdoğan’a mezar olacak”, “Yaşasın Kürdistan devrimi”, “Faşizme karşı bir adım bile gerileme yok”, “Direniş, direniş”, “Diktatör, katil, faşist Erdoğan”, “Jin, jiyan, azadi” sloganları atıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Erdoğan’ın Kürt fobisine sahip olduğu, bundan dolayı Kürtlere topyekün savaş açtığı belirtildi.

Eylemde Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin, KCK ve YJA Star’ın mesajları okundu.

TORONTO

Kanada’nın Toronto kentinde de yaklaşık 2 bin kişinin katılımı ile Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

Bloor-Yonge’den başlayan yürüyüşte sık sık, Türk devletinin saldırılarının protesto edildiği sloganlar atıldı.