Herkes sandığa gitmeli: 1 oy çok şey değiştirebilir

Hannover’de bu sabah oy kullanma işlemleri başladı. İlk gün oy kullananlardan biri olan NAV-DEM eşbaşkanı Tahir Köçer, herkesin mutlaka oyunu kullanması gerektiğini belirtti.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 24 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin Avrupa'da oy kullanma işlemleri başladı. Federal Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti’nin başkenti Hannover’de bu sabah saat 9.00’da oy kullanma işlemi Europaallee sokağında Halle 21’de (Deutsche Messe AG Messegelände) başladı. Şu an 6 sandık kurulan seçim salonunda bu sayı Cumartesi ve Pazartesi 10 sandığa çıkacak. İlk gün oy kullananlardan biri olan NAV-DEM eşbaşkanı Tahir Köçer, oy kullanma çağrısında bulundu.

‘YA DEMOKRASİ KAZANACAK YA FAŞİZM’

Oy kullanma işlemlerinin 13 gün sürdüğünün söyleyen Köçer, herhangi bir sorun ihtimaline karşı herkesin mutlaka oyunu erken kullanması gerektiğini vurguladı. Bu seçimin çok önemli olduğuna değinen Köçer, "Çünkü ya demokrasi kazanacak ya da faşizm kazanacak. Bundan dolayı tavrımızı oyumuzu göstererek kullanmalıyız, herkesin oyu çok önemlidir, kullanılmayan oy ile belki çok kötü şey olabilir ama oyunu kullandığı taktirde çok iyi şeyler gelişe bilir. Bir oy ile çok şey değişebilir bundan dolayı arkadaşlarımızı, yurttaşlarımızı bütün oy kullanan yurtseverleri, demokratları, sol sosyalist devrimcileri, bütün kesimleri oy kullanmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

OY KULLANMA İŞLEMLERİ 13 MERKEZDE SÜRECEK

NRW eyaletinde, Niedersachsen, Berlin, Hamburg, Nürnberg, Münih, Frankfurt ve Stuttgart başta olmak üzere oy kullanma işlemlerinin 13 merkezde başladığını belirten Köçer, "Bu seferki oy kullanma işlemi daha kolay olmuştur. Çünkü daha önce ancak kayıtlı olduğu konsolosluğa bağlı merkezlerde oyunu kullanabiliyordu ama şimdi en yakın olduğu seçim merkezlerine herkes gidebilir. Misafir olarak Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde kalan kişi de bulunduğu en yakın yerde oyunu kullanabilir. Tabi ki bir oy Selahattin Demirtaş’a, bir oy yine HDP’ye bir oy kullanılacak. Tekrar bütün halkımızı oy kullanmaya davet ediyoruz. Demokrasi kazanacak, faşizm kaybedecek" ifadelerini kullandı.

BERLİN

Almanya'nın Başkenti Berlin'de de sabah saatlerinden itibaren oy kullanma işlemleri başladı. Oy kullanma işlemleri akşam saatlerinde daha da yoğunlaşırken, HDP'li yetkililer de seçim güvenliği için sandık başlarında görev alıyor. Türk konsolosluğunda görev yapan HDP'li yetkililer, seçimin önemine vurgu yaparak herkesi oy kullanmaya ve oylarına sahip çıkmaya davet etti.