Heyva Sor: Efrîn için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz

Heyva Sor a Kürdistan yetkilileri Efrîn halkını yalnız bırakmamak ve en iyi şekilde ihtiyaçlarını karşılamak için, bütün imkanlarını seferber edeceklerini duyurdu.

Heyva Sor a Kürdistan'ın Efrîn halkı ile dayanışması devam ediyor. Heyva Sor a Kürdistan yetkilileri Efrîn için bütün imkanlarını seferber edeceklerini duyurdu. Yetkililer, savaşın ilk günüden bu yana Efrin'de yaşayan halklar için 720 bin Euro yardım yapıldığını belirtti. Heyva Sor a Kürdistan yetkilileri, 20 Ocak Türk ordusu ve çetelerin başlatmış olduğu işgal savaşından bu yana Efrîn'de aralarında kadın ve çocukların olduğu beş yüzden fazla sivil yurttaşın yaşamını yitirdiğini vurguladı.

İŞGALDEN SONRA GÖÇ DALGASI BAŞLADI

Barbar Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin Efrîn'i işgal etmesinin ardından göç dalgasının başladığını hatırlatan yetkililer, yüz binlerce insanın göçe zorlandığını açıkladı. İlk günden bu yana Efrîn'den göç etmek zorunda kalan yurttaşlara, Avrupa, İskandinavya, Kanada ve Japonya ülkelerinde destek kampanyası başlattıklarına değinen yetkililer, Efrîn halkının acil insani yardıma ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

EFRÎN HALKINI YALNIZ BIRAKMAYIN

Büyük Ulus kampanyası adıyla Efrîn için seferber olduklarını söyleyen Heyva Sor a Kürdistan yetkilileri, ilk adımda ilaç ve hastane ihtiyaçlarının karşılanması için 250 bin euro destek sunulduğunu vurguladı. İkinci aşamasında ise Efrîn halkının yalnız bırakılmaması için kampanyayı daha da büyüttükleri bilgisini veren yetkililer, Efrîn için 15 bin yardım kolisinin hazırlandığını ifade etti. Heyva Sor a Kürdistan Cizîr bölgesi çalışanlarının kolileri Şehba'daki mültecilere ulaştıracağını belirten yetkililer, Avrupa'da ve diğer ülkelerde yaşayan Kürdistan ve dostlarına Efrîn'i yalnız bırakmayın çağrısı yaptı.