Hildesheim ve Bordeaux'da Türk devleti protesto edildi

Almanya’nın Hildesheim kenti ile Fransa'nın Bordeaux kentinde işgalci Türk devleti bir eylemle protesto edilirken, Rojava direnişi ile dayanışmada bulunuldu.

HILDESHEIM

Hildesheim'de Salı günü tren garı önünde bir araya gelen Kürtler ve dostları, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

Gar önündeki meydanda işgalcilerin vahşice katlettiği Kürt kadın siyasetçi Hevrin Xelef, katledilen yüzlerce sivil ve QSD savaşçıları için çiçekler bırakıldı ve mumlar yakıldı.

Meydanda bir konuşma yapan Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Hatice Gönen, Türk devletinin sivillere yönelik yasaklı silahlar kullandığını belirterek, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası toplumu katliam ve soykırımı önlemeye çağırdı.

Eyleme, Xelef’in annesi Suad Xelef de telefon ile bağlanarak, “Direnmek yaşamaktır. Kazanımlarımıza, özgürlüğümüze kavuşuncaya kadar ve demokratik özerklik olana kadar biz direneceğiz” dedi. Xelef, Türk devletinin kardeşlik ve halkların eşitliğini istemediğini kaydetti.

BORDEAUX

Fransa'nın Bordeaux kentinde de aynı amaçla, Türk Konsolosluğu önünde bir eylem düzenlendi. Çarşamba sabahı düzenlenen eyleme yüzlerce Kürt katıldı.