Hildesheim-Hannover yürüyüşü sona erdi

Almanya’nın Hildesheim ve Hannover kentleri arasında düzenlenen 3 günlük uzun yürüyüş ardından Niedersachsen Eyalet Parlamentosu’na bir dosya sunuldu.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etme ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için düzenlenen açlık grevi direnişleri ile dayanışma eylemleri sürüyor.

Almanya’nın Hildesheim ile Hannover kentleri arasında düzenlenen üç günlük uzun yürüyüş ardından düzenlenen miting ile Eyalet Parlamentosu’na bir dosya sunuldu.

Dosya’da Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit kalkana kadar eylemlerin devam edeceği dile getirildi.

Kitle bugün sabah saatlerinde Hannover Laatzen Leine Center alış-veriş merkezi önünde bir araya geldi. Bir dakikalık saygı duruşu ardından yürüyüşe geçen kitle, tecridi protesto eden pankartlar taşıdı. Ayrıca DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in posterleri taşındı. Açlık grevi direnişlerine ilişkin bildirilerin de dağıtıldığı eylemde sık sık, “Jin, jiyan, azadî", "Bijî berxwedana zindanan", "Bijî berxwedana Leyla", "Bê Serok jiyan nabe" "Berxwedan jiyane" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı.

“Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” şiarıyla yapılan üç günlük uzun yürüyüşten sonra Niedersachsen Parlamentosu önünde bir miting yapıldı.

Mitingdeki konuşmalarda açlık grevi direnişçileri selamlandı. Kürdistanlıların eylemlerinin Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit sona erene kadar devam edeceği de dile geldi.

Eylem, "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla sona erdi.