Hollanda, Avusturya ve İsviçre’de Türk işgali protesto edildi

Hollanda’nın başkenti Amsterdam, Avusturya’nın Graz ve İsviçre’nin St. Gallen kentlerinde, Türk işgaline karşı protesto eylemleri düzenlendi.

AMSTERDAM

Amsterdam’da yaşayan Kürtler ve dostları tarihi Dam meydanında bir araya gelerek, Rojava ile dayanışmalarını ifade ettiler.

Mitinge çok sayıda Hollandalı vatandaş ve sivil toplum örgütleri de destek verdi.

“Afrîn Solidarity Campaing”, “Bij 1” ve “Refolutionare Eenheid” organizasyonlarının temsilcileri yaptıkları konuşmalarda, Türk işgalini ve işlediği suçları kınadı. Temsilciler, Rojava etrafında enternasyonalist dayanışma çağrısında bulundu.

GRAZ

Avustralya’nın Graz kentinde aynı amaçla bir miting düzenlendi. Tren garı önünde gerçekleşen miting sırasında işgali kınayan ve Rojava’ya destek veren bildiriler dağıtıldı.

ST. GALLEN

İsviçre’nin St.Gallen kantonunda Tevgera Ciwanên Şoreşger ve enternasyonalist gençler tarafından Rojava Kürdistan’ı için bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüş Marktplatz meydanından başladı. Üzerinde Almanca “Rojava direnişi ile dayanışmaya” ve “St.Gallen’den Rojava’ya, devrimi savun” yazan pankartlar taşıyan eylemciler, sık sık Almanca ve Kürtçe “Yaşasın Rojava direnişi”, “Türk ordusu Kürdistan’dan dışarı” ve “Yaşasın uluslararası yüksek dayanışma” sloganlarını attı. Cumartesi saat 21.30’da başlayan eylem yaklaşık yarım saat sürdü.