Hollanda, Belçika ve İsviçre’de kongre

Demokratik Kürdistani Topluluklar Konseyi (DEM-NED) Hollanda'nın Den Haag şehrinde 5. kongresini gerçekleştirdi. İsviçre’nin Biel kentinde de NCDK-S 5’inci kongresini yaptı. NAV-BEL'de 7'inci kongresini yaptı.

Hollanda Demokratik Kürdistani Topluluklar Konseyi (DEM-NED), Hollanda'nın Den Haag kentinde 5. kongresini gerçekleştirdi. Demokratik Toplum Merkezi'nde yapılan kongreye yüzlerce Kürdistanlı katıldı. Geçen yılın faaliyetlerinin değerlendirildiği kongrede, divan kurulu tarafından geçmiş dönem raporu okundu. Kongre'de konuşma yapan Efrîn'le dayanışma komitesi üyelerinden Paul Terlunen ve Leo Jansen, insanlık ve kadın özgürlüğü için mücadele edenlerin yanında yer alacaklarını belirtti. Değerlendirmelerin ardından yapılan oylamada DEM-NED'in yeni dönem eşbaşkanları seçildi.

BIEL

İsviçre’nin Biel kentindeki Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezi (NCDK-S) 5. kongresini gerçekleştirerek yeni yönetimini seçti.

NCDK lokalinde Kürdistanlılar ve dostlarının katılımıyla gerçekleştirilen kongre devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Divan seçiminin ardından Türk devletiyle çetelerinin Efrin’deki işgal ve katliamları gündemiyle son siyasal gündem değerlendirilmesi yapıldı. Dönem faaliyet ve mali raporları okunup değerlendirildi.

Örgütleme, dış ilişkiler, dernek, adalet, şehit aileleri, kültür ve gençlik komisyonları oluşturuldu. 27 kişilik meclis oluşturuldu ve eşbaşkanlar seçildi.

Kongre “Biji berxwedana Efrinê” sloganlarıyla sonlandırıldı.

NAV-BEL 7’İNCİ KONGRESİNİ YAPTI

Belçika’da faaliyet yürüten NAV-BEL 7’inci kongresini yaptı.

Brüksel’deki Kürt Demokratik Toplum Merkezi’nde düzenlenen kongre bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Divan seçimi ve siyasi gündem değerlendirmesi ile devam eden kongrede Rojava ile Dayanışma Komitesi’nden Ellyn Van Reusel ile Sosyalist Parti’den Eric Byl birer konuşma yaptı.

Bir yıllık çalışma raporunun okunması ve değerlendirilmesi ile devam eden kongrede eş başkanlar ile disiplin, denetleme komitesi üyeleri de seçildi.

Kongre sloganlarla sona erdi.