Hollandalı ünlü doktordan açlık grevcilerine ziyaret

Hollanda’da özellikle göçmen ve mültecilerle dayanışması nedeniyle tanınan önemli doktorlardan Co Van Melle, Den Haag’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için açlık grevinde olan iki eylemciyi ziyaret ederek, sağlık taraması yaptı.

82 yaşındaki Hollandalı doktor Co Van Melle, üç aydır açlık grevinde olan Hüseyin Yıldız ve Hasbi Çakıcı’yı ziyaret etti.

Açlık grevcilerinden, eylemlerinin amacını dinleyen ve sohbet eden ünlü doktor, daha sonra her iki grevciyi muayene etti.

Doktor Hüseyin Yıldız’ın gözlerinde, böbreklerinde, kaslarında, eklemleri ve cildinde sorunların olduğunu tespit ederken, Hasbi Çakıcı’da ise özellikle görme sorunu, baş ağrıları ve böbreklerinde ciddi sorunlar olduğu yönünde teşhis koydu.

Doktor Van Melle, grevcilerins ağlık durumunun ciddi olduğunu ve bir an önce tedavi olmalarını önerdi. Grevciler tedaviyi kabul etmeyeceklerini söylerken, Hollandalı doktor eylemcilerin iradelerine saygı gösterdiğini belirterek, “umarım talepleriniz en kısa sürece yerine getirilir” dedi.