HPG: 1 panzer darbelendi, baz istasyonu imha edildi

HPG/YJA Star gerillaları Amed ve Van'da gerçekleştirdiği eylemlerde 1 asker öldürülürken, 1 panzer darbelendi, işgalcilere ait baz istasyonu da tümden imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemler ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şunlara yer verildi:

"Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında, 17 Haziran günü Van’ın Çatak ilçesine bağlı Kato Xelila alanında bulunan Tıngê karakoluna yönelik güçlerimiz bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan mevzii, barınak ve zırhlı araçların 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüş, 1 panzer ise darbelenmiştir.

17 Haziran günü saat 00.30’da güçlerimiz, Amed’in Pasur (Kulp) ilçesine bağlı Godernê köyü alanında bulunan işgalcilere ait bir baz istasyonuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiş ve baz istasyonu tümden imha edilmiştir."

HAVA SALDIRILARI

İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlediğini belirten HPG, "17 Haziran günü saat 21.00’da Heftanin bölgesine bağlı Xantur alanını, 18 Haziran günü sabah saatlerinde yine Heftanin bölgesine bağlı Xantur, Pirbıla ve Şehit Kendal alanını bombalamıştır. Aynı gün saat 11.20’de savaş uçakları Metina bölgesine bağlı Kesta alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmazken, Kesta alanına yapılan saldırı ardından arazide yangın çıkmıştır" dedi.