HPG 2 gerillanın kimliklerini açıkladı

HPG Basın İrtibat Merkez, Cudi’de hava saldırısında şehit düşen 2 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG açıklaması şöyle:

14 Kasım tarihli açıklamamızda, 9 Kasım günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesine bağlı Hesena alanına yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Serhıldan Botan
Adı Soyadı: Ahmet Ayaz
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Şefika – Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Kasım 2019 / Cudi

Serhıldan – Ahmet Ayaz

Kod Adı: Xwinrej Cizre
Adı Soyadı: Kenan Vurgun
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Zeynep – Mehmet Fehmi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Kasım 2019 / Cudi

Serhıldan ve Xwinrej yoldaşlarımız, Şırnak’ın Cizre ilçesinde yurtsever bir ortamda dünyaya gelmişlerdir. Yurtseverlik değerlerinin derinden yaşandığı Cizre’de büyüyen yoldaşlarımız, işgalci TC devletinin Kürt halkına yönelik olan baskı ve yok etme politikalarına yakından tanıklık eden yoldaşlarımız, Kürt halkını ve değerlerini savunmak için Özgürlük Mücadelesi’ne katılmışlardır. Gerilla saflarına katıldıkları ilk günden itibaren kendilerini askeri ve ideolojik olarak geliştiren yoldaşlarımız, bulundukları her alanda emekçiliği ve fedakarlıkları ile ön plana çıkmışlardır. Sürekli bir mücadele içerisinde olan yoldaşlarımız, en son bulundukları Cudi alanında düşmana karşı en ön cephede savaşmış ve kahramanca şehit düşmüşlerdir.

Şehadete ulaşan Serhıldan ve Xwinrej yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve onların bize bıraktıkları mücadele mirasına sahip çıkarak, zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz."