HPG: İşgalcilerin operasyonları sonuçsuz geri çekildi

İşgalci Türk ordusunun gerillalara karşı bir çok alanda başlattığı operasyonlar sonuç alamadan çekilmek zorunda kaldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

"15 Eylül günü saat 23.00’da Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Ava Berxa Yaylası’ndaki güçlerimiz düşman pususuyla karşılaşmış ve burada çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmada cezalandırılan ve yaralanan düşman sayısı netleştirilememiştir. Güçlerimiz düşman pususundan sağlam çıktıktan sonra işgalci TC ordusu 16 Eylül günü saat 06.00’da alana indirme yaparak bir operasyon başlatmıştır. 21 Eylül gününe kadar devam eden bu operasyon sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

21 Eylül günü işgalci TC ordusu Cudi bölgesindeki Navsera Cudi alanını saldırı helikopterleriyle bombaladıktan sonra helikopterlerle indirme yaparak bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 22 Eylül günü akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndaki Heftanin bölgesine yönelik obüs ve hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Bu saldırıların ayrıntıları şöyledir:

14 Eylül günü 20.00 – 21.00 saatleri arasında Heftanin bölgesinde bulunan Rusê köyündeki bir evin etrafını, Rusê ve Şudınê köyleri ile Sulavê arasındaki araziyi bombalamıştır. Bu bombalama sonucu köylülere ait ev, bağ ve bahçeler zarar görmüştür.

22 Eylül günü saat 12.00’de Heftanin bölgesine bağlı Xantur alanını önce obüslerle, sonra da saldırı helikopterleriyle yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bu bombalama sonucu arazide çıkan yangın halen devam etmektedir."