HPG: Barzan ve Sidekan’da işgalciler vuruldu

HPG gerillalarının Barzan ve Sidekan’da düzenlediği eylemlerde 15 asker öldürülürken, 5 asker de yaralandı. Zap’ta ise gerillalar Türk ordusuna ait bir drone düşürdü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillalarının Barzan ve Sidekan’da işgalcilere yönelik düzenlenen eylemlerde 15 askerin öldürüldüğünü belirtti.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“7 Kasım günü saat 12.00’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesindeki Tepê Xwedê mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 3 ayrı koldan yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 5 düşman mevziisi imha edilmiş ve tespit edilebilen 10 asker öldürülmüştür.

LÊLÎKAN TEPESİ’NDE KONUMLANAN ASKERLERE EYLEM: 4 MEVZİ İMHA EDİLDİ

Aynı gün saat 15.00’da güçlerimiz, yine Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Lêlîkan Tepesi’nde konumlanan düşman askerlerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 4 mevzii imha edilmiş, tespit edilebilen 2 asker öldürülmüş ve 5 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından saat 18.00 sularında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Lêlîkan Tepesi’nin çevresini rastgele bir şekilde bombalamıştır.

ÇUKURCA’DA YJA STAR GERİLLALARINDAN EYLEM

7 Kasım günü saat 16.30’da YJA STAR güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şehit Botan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan askerlerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 3 düşman askeri öldürülmüştür.

ZAP’TA DRON DÜŞÜRÜLDÜ

7 Kasım günü saat 08.30 sularında Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Kela Bêdehê alanı üzerinde keşif uçuşu yapan bir drone güçlerimizce vurularak düşürülmüştür.

HAKKARİ’DE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANDI

28 Ekim günü işgalci TC ordusu Hakkari’ye bağlı Geliyê Marinos ve Anitos alanlarında bir operasyon başlatmış ve operasyonda işgalci askerler ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü ve yaralandığı bu çatışmalarda, düşman birliklerine karşı kahramanca savaşan Andok Gewda, Andok Çaldıran ve Çiyager Zagros arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri netleştirildiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.”