HPG’den eylem ve operasyonlara ilişkin açıklama

HPG, Lêlîkan’da düzenlenen eylemde 2 askerin öldürüldüğünü açıkladı. HPG Ağrı, Amed ve Şırnak’taki operasyonlar ile hava saldırılarına ilişkin de bilgi verdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, eylem ve operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamada, daha önce ‘şehid düştüğü’ ilan edilen Berna Yalman’ın (Hira Hevidar) yaşadığını ve sağlam bir şekilde birliğine ulaştığını belirtti.

HPG sitesinde yer alan açıklamanın tümü şöyle:

LELİKAN’DA EYLEM

''Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 22 Eylül günü saat 14.30’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür.

AĞRI’DA OPERASYON

21 Eylül günü saat 13.00’da işgalci TC ordusu Ağrı dağına bağlı Hallac alanında insansız hava araçlarının desteğiyle bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 18.00 ve 20.00’da işgalcilere ait savaş uçakları ve kobra tipi taarruz helikopterler operasyon alanını yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bombardımanlar ardından skorsky helikopterler ile alan indirmeler yapan işgalci TC ordusu 22 Eylül günü öğlen saatlerinde sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir. İşgalci TC ordusu havuz medyası aracılığı ile gerçekleştirilen bu operasyonda gerilla kayıplarının olduğu yalan haberleri servis etmiştir. Operasyon boyunca herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

AMED VE ŞIRNAK’TAKİ OPERASYONLAR

19 Eylül günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusu Amed’in Kulp, Farqin (Silvan), Lice ve Hani ilçeleri arasında bulunan Şehit Kawa alanında bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 21 Eylül günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

GERİLLA BERNA YALMAN BİRLİĞİNE ULAŞTI

21 Eylül 2018 tarihli açıklamamızda 14 Eylül günü işgalci TC ordusunun Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Marinos alanında insansız hava araçlarının desteğiyle bir operasyon başlattığını, operasyon süresince yaşanan çatışma ve bombardımanlarda 5 arkadaşımızın şehadete ulaştığını kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehit olarak ilan ettiğimiz Hira Hevidar (Berna Yalman) arkadaşımız şehit düşmemiş ve sağlam bir şekilde birliğine ulaşmıştır.

HAVA SALDIRILARI

21 Eylül günü saat 10.20’de işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Kartal tepesini bombalamıştır.

22 Eylül günü saat 01.10’da işgalci TC ordusuna ait kobra tipi helikopterleri Zap bölgesine bağlı Şehit Rüstem alanını bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanlar sonucunda yöre halkına ait bağ ve bahçelerde yangın çıkmıştır.’’