HPG’den Türk ordusuna sabotaj eylemleri: 16 asker öldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Güney Kürdistan ve Siirt’te Türk devletine yönelik sabotaj eylemleri ile Sason’daki çatışmalarda biri uzman çavuş 16 askerin öldürüldüğün açıkladı.

HPG- BİM, Güney Kürdistan sınırları içerisindeki Lêlikan mıntıkasında devam eden çatışmalar konusunda bilgi verdi.

KEVORTÊ’DE 14 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Açıklamada, “13 Nisan günü saat 11.00 ve 15.00 sularında güçlerimiz, Güney Kürdistan sınırları içerisinde bulunan Lêlîkan mıntıkasındaki Kevortê tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik 2 sabotaj eylemi düzenlemiştir. Her iki eylemde tespit edilebilen 8 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır” denildi.

İki gün sonra bir barınağın hedeflendiğin belirten HPG-BİM, şu detayları verdi: “15 Nisan günü saat 17.40’ta güçlerimiz Kevortê tepesindeki düşman askerlerinin konumlandığı bir barınağı hedeflemiştir. Yoğun ateş altına alınan düşman barınağı tümden imha edilmiş ve düşman birliğinde tespit edilebilen 6 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır.”

BAYKAN’DA GİZLİ BİRLİĞE SABOTAJ

Siirt’in Baykan ilçesinde de bir sabotaj eylemi yapıldığını belirten HPG-BİM, “13 Nisan günü saat 10.30’da güçlerimiz Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Kelanıs alanında konumlanan gizli bir birliğe yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür” dedi.

SASON’DA BİR UZMAN ÇAVUŞ ÖLDÜRÜLDÜ

Açıklamada Batman’ın Sason alanında devam eden işgal operasyonu ve çatışmalar konusunda ise şu detaylar yer aldı:

“22 Mart günü saat 00.30 sularında işgalci TC ordusu Batman’ın Sason alanında insansız hava araçlarının desteğinde bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 02.30 sularında savaş uçakları alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bu bombardımanlarda bir arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

Devam eden operasyon kapsamında, 23 Mart günü, güçlerimiz Hesena köyüne bağlı Geliyê Zorê mıntıkasında işgalci güçler ile çatışmaya girmiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinde 1 uzman çavuş öldürülmüş, 1 uzman çavuş ise yaralanmıştır. Karadan güçlerimizin üzerinde gidemeyen işgalci TC ordusu Güçlerimizin bulunduğu yeri kimyasal gaz içeren bombalar ile bombalamıştır. Uluslararası savaş hukukuna aykırı bir şekilde yapılan kimyasal saldırıda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. 26 Mart günü operasyon alanını genişleten işgalci TC ordusu 27 Mart günü geri çekilmiştir.”