HPG’den Xakurkê’de eylemler

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillaların Türk işgal güçlerine karşı Xakurkê’de etkili eylemler düzenlediğini bildirdi.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 18 Ocak günü saat 12.30’da Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Derweş Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir” dedi.

Aynı açıklamada, ikinci bir eyleme ilişkin şu bilgiler verildi: “17 Ocak günü öğlen saatlerinde güçlerimiz, yine Xakurkê bölgesinde işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Ölü ve yaralı askerlerin olduğu bu eylemdeki sayı tam olarak netleştirilememiştir.”

HPG-BİM, 15 Ocak günü akşam saatlerinde işgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’ndan Lolan çayı çevresini bombaladığını belirterek, “Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” diye ekledi.