HPG gerillası Derin, Berlin’de anıldı

HPG gerillası Ali Derin için Berlin'de anma etkinliği düzenlendi.

Mardin’in Derik ile Urfa’nın Viranşehir ilçeleri arasında 20 Ekim’de Türk ordusu ile girdikleri çatışmada 2 arkadaşıyla birlikte şehit düşen HPG gerillası Ali Derin (Şervan Qerejdax), Almanya’nın başkenti Berlin’de anıldı.
Neukölln Mezopotamya Camisi'nde düzenlenen anmaya cami imamı Mele Dawud Övseme’ye başsağlığı dilekleri iletildi.

'YAŞI KÜÇÜK, VİCDANI BÜYÜKTÜ'

Anmaya Berlin’de faaliyette bulunan Kürdistani kurum temsilcileri ve yurtseverler de katıldı.
Saygı duruşu ve dini ritüellerin ardından Mele Dawud Övseme, şehadetlerin mazlum halklar açısından anlam ve önemine değindi. Kendisinin de yakını olan ve şehit Ali Derin’i yakından tanıyan Övseme, şunları kaydetti:
"Ali heval, küçük yaşına rağmen sömürgeci Türk devletinin barbarca zulmüne sessiz kalamadı ve tahammül edemedi. Bazı çevrelerin ve özellikle uluslararası güçlerin sessizliği de ona ağır geliyordu. Kendisi bizzat defalarca şöyle diyordu: 'Bu kadar insan vahşice katlediliyor, şehirler yakılıp yıkılıyor. Tüm bunlara karşı insan nasıl sessiz kalabilir?’ Böylelikle 2014 yılında gerilla saflarına katıldı ve bir insanın ulaşabileceği en yüce mertebe olan şehitlik derecesine ulaştı. Ali Derin’in çok büyük bir vicdanı vardı.
İnsanlık için adaletin tesisi ve toplumsal düzeni sağlamak amacıyla canını verenler ölümsüzler kervanına katılır. Ali heval de iki kahraman yoldaşıyla ölümsüzler kervanına katıldı. Yaşadığımız sürece, nerede ve nasıl olursa olsun; senin yolunun ve davanın takipçileri olacağız. Bu bayrağı her daim dalgalandıracağız. Özgür ve bağımsız bir Kürdistan’a ulaşıncaya kadar üzerimize düşen her görevi onurla yerine getireceğiz."
Anmada taziyelerin kabul edilmesinin ardından yemek verildi.