HPG gerillası Haki Cudi Saarbrücken'de anıldı

Almanya'nın Saarbrücken kentinde Medya Savunma Alanlarında yaşamının yitiren HPG gerillası Aladdin Atay (Haki Cudi) şahsında Mayıs Şehitleri için anma etkinliği düzenlendi.

Anma etkinliği devrim ve demokrasi şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Anmada Şehit Aileleri adına konuşan Ekrem Yavuz Haki Cudi arkadaşın bir dönem Saarbrücken alanında kaldığını ve burda halkı için fedekarca çalışıp daha sonra Özgürlük Hareketi saflarında savaşçı olarak mücadeleye devam ettiğini belirtti.

Yavuz konuşmasında Mayıs Ayının Kürt halkı için çok önemli bir ay olduğunu aktararak şöyle konuştu: "Mayıs Ayı şahsında Haki Cudi arkadaşı anıyoruz. Mayıs Ayı Haki Karer'den Dörtler'e, İbrahim Kaypakkalardan Mehmet Karasungurlara, dur durak bilmeksizin devrimşn ateşinin yandığı bir aydır. Ve şuan içinde bulunduğumuz zamanda da neredeyse her gün şehitler veriyoruz. Şehitler zaten canlarıyla yapmaları gerekeni yapıyorlar önemli olan bizlerin onların anılarına ve mücadelelerine sahip çıkmamız."

Daha sonra söz alan Saarbrücken Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Oruç Dapar, halkı için şehit düşenlerin bu halkın en değerli evlatlarını olduğunu ve onların sahip olduğu her şeyden vazgeçerek halkı için gözünü kırpmadan kendilerini feda ettiklerini belirtti. 

Konuşmalarının ardından etkinliğe katılanlarla beraber iftar yemeği yenildi.