HPG: Heftanin şehitlerini saygıyla anıyoruz

HPG, Heftanin’de şehit düşen 5 gerillanın kimliklerini açıkladı. HPG, “PKK militan kişiliğini kendi şahıslarında güçlü bir biçimde temsil eden yoldaşlarımız nerede ve nasıl yürütülmesi gerektiğinin somut örnekleri olmuşlardır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Heftanin’de şehit düşen 5 gerillaya ilişkin açıklama yaptı. HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“1 Haziran 2019 tarihinde işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Agit, Arnos, Canfeda, Harun ve Zagros arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Agit Kobani
Adı Soyadı: Mahmut Muhammed
Doğum Yeri: Rakka
Anne - Baba Adı: Şemse – Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Haziran 2019 / Heftanin

 

Kod Adı: Arnos Haymana
Adı Soyadı: Ferhat Kuş
Doğum Yeri: Ankara
Anne - Baba Adı: Filiz – Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Haziran 2019 / Heftanin

 

Kod Adı: Canfeda Mirxwas
Adı Soyadı: Diyar Kurt
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Sabriye – Abdulvahap
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Haziran 2019 / Heftanin

 

Kod Adı: Harun Goyi
Adı Soyadı: İbrahim Yürek
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Zeynep – Nezir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Haziran 2019 / Heftanin

 

Kod Adı: Zagros Liz
Adı Soyadı: Yunus Kiğa
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Gülistan – Çetin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Haziran 2019 / Heftanin

 

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin tarihi büyük kahramanlar ve bu kahramanların yazdığı destanların tarihidir. Kürt halkına dönük yürütülen inkar ve imha konseptleri karşısında Kürdistan’ın yiğit kadın ve erkeleri tereddütsüz bir şekilde yönlerini Özgürlük Mücadelesi’ne çevirmiş ve gerillalaşarak cevap vermişlerdir. Gerilla, Kürdistan’ın fedai çizgisidir ve Kürdistan özgürlük gerillası en zor koşullarda Rêber Apo’nun felsefesi ışığında, Kürt halkını koruma görevlerini yerine getirmiştir.

Sömürgeci, faşist TC devletinin işgal planları gerillanın destansı direnişi karşısında sonuçsuz kalmıştır. İşgalci TC ordusu Kürdistan’da ayak bastığı her karışta gerillanın direnişiyle karşılaşmış ve üst üste yenilgiler yaşamıştır. Gerillanın iradesi karşısında yenilgiye uğrayan faşist devlet, kaybettiği savaşı yoğun teknik kullanarak devam ettirmenin çabası içerisindedir. Ancak, faşist TC devletinin, döneme ve değişen koşullara hızla adapte olan modern Kürdistan gerillası karşısında başarı şansı yoktur.

Kuşkusuz PKK gerçekliği şehitler gerçekliğidir ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni bugünlere taşıyan aziz şehitlerimizin yaşattığı Apocu fedai ve militan ruhtur. Agit, Arnos, Canfeda, Harun ve Zagros yoldaşlarımız PKK’nin militan ruhunu özümseyip fedaileşerek PKK’nin kutsal şehitleri arasında yerlerini almışlardır. Yoldaşlarımız TC faşizminin saldırılarına gerillalaşarak cevap vermiş ve sarsılmaz bir iradeyle Özgürlük Mücadelesi’nin bayrağını dalgalandırmışlardır. PKK militan kişiliğini kendi şahıslarında güçlü bir biçimde temsil eden yoldaşlarımız nerde ve nasıl yürütülmesi gerektiğinin somut örnekleri olmuşlardır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideallerini gerçekleştirene kadar da mücadelemizi amansız bir şekilde yürüteceğimizin sözünü veriyoruz.”