HPG Kandil’de şehit düşen iki kadın gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Mayıs ayı sonunda Kandil’e yönelik Türk hava saldırısında hayatını kaybeden iki kadın gerillayı andı.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada, “28 Mayıs günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Kandil bölgesine yönelik yapılan hava saldırısı sonucunda 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık” diye hatırlattı.

Açıklamada hayatını kaybeden iki gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi.

Kod Adı: Aryana Botan
Adı Soyadı: Zozan İbrahim
Doğum Yeri: Derik
Anne - Baba Adı: Henifa - Hamit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Mayıs 2019 / Kandil

Kod Adı: Ruken Goyi
Adı Soyadı: Bişeng Yaman
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Emine - Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Mayıs 2019 / Kandil

“Aryana ve Ruken yoldaşlarımız, Kürt halkına karşı uygulanan baskı ve asimilasyona karşı farklı tarihlerde Özgürlük Hareketi’ne katılmış ve aktif mücadele içerisine girmişlerdir” diyen HPG-BİM, şunları ekledi:

“Kendilerini Kürt halkının özgürlüğüne adayan 2 kadın yoldaşımız, bulundukları alan içerisinde emekçilikleri ve harekete olan bağlılıklarıyla tanınmışlardır. Önderliğin Özgür Kadın İdeolojisi’nde kendilerini geliştiren Aryana ve Ruken yoldaşlarımız üzerlerine düşen görevleri başarılı bir şekilde yerine getirmişlerdir. Aldıkları eğitimlerle kendilerini geliştirerek dönemin örnek militanları olan 2 kadın yoldaşımız, düşmanın işgal saldırılarına karşı son nefeslerine kadar büyük bir mücadelenin sahibi olmuşlardır.

Temizliğin, dürüstlüğün ve bağlılığın adı olan Aryana ve Ruken yoldaşlarımızın taşıdıkları özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü verirken, başta her 2 yoldaşımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürt halkının başı sağ olsun diyoruz.”