HPG: Lêlîkan’da işgalcilere ağır darbe vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi, Lelikan’da Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemin sonuçlarını açıkladı. Açıklamada, 8 askerin öldürüldüğü belirtildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 22 Ekim günü Güney Kürdistan’ın Lelikan tepesinde Türk askerlerine yönelik düzenlenen eylemin sonuçlarını açıkladı. HPG 8 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

Açıklamada, Çukurca’da 4, Şemdinli’de ise 2 askerin öldürüldüğü belirtildi.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

‘Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik kapsamlı eylemler düzenlemiş ve işgalcilere ağır darbeler vurmuştur. Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

22 Ekim günü saat 15.00’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Lêlîkan Tepesi yakınlarında konumlanan işgalci TC ordusunun gizli bir birliğini hedeflemiştir. Düşman güçlerini yakın mesafeden etkili bir şekilde vuran güçlerimiz, düşman mevziilerine kadar girmiş ve birçok asker cenazesinin üzerine gitmiştir. 1’i teğmen olmak üzere toplam 8 işgalci askerin öldürüldüğü bu eylemde, düşman güçlerine ait 1 adet BKC silahı, 1 adet MPT-76 silahı, 1 adet mayın dedektörü, 1 adet termal dürbün ile 1 adet gece dürbününe güçlerimiz tarafından el konulmuştur. İşgalci TC ordusunun eylem ardından taarruz helikopterlerinin desteğiyle çok sayıda helikopter ile ölü ve yaralı askerlerini alandan uzaklaştırmıştır.

ÇUKURCA’DA 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Aynı gün saat 14.00’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine Tepesi yakınlarında bulunan Şehit Bager Tepesi’nde konumlanan düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Etkili vuruşlar sonucunda 1 ağır silah mevziisinin tümden imha edildiği bu eylemde 4 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır. Ayrıca tepe çevresinde keşif uçuşu gerçekleştiren 1 adet drone de güçlerimizce düşürülmüştür. Bu eylemin ardından saat 17.30’da ise yine aynı alanda bulunan işgalci askerlere yönelik olarak güçlerimiz tarafından bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

ŞEMDİNLİ’DE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

21 Ekim günü saat 12.00’da güçlerimiz Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Bezelê (Aktütün) Karakolu’na bağlı olan Şikêr Tepesi’nden araziye inen askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.’’