HPG: Mûş’ta 7 işgalci Türk askeri cezalandırıldı-YENİLENDİ

Mûş’un Gimgim ilçesine bağlı Leyleg köyü civarında Türk ordusu ile gerilla güçleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda 7 işgalci cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 9 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 1 kez yasaklı bomba, 5 kez savaş uçakları, 26 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

18 Kasım 2022 günü Mûş’un Gimgim ilçesine bağlı Leyleg köyü civarında işgalci Türk ordusu ile güçlerimiz arasında şiddetli bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda 7 işgalci cezalandırılmıştır. Bu çatışmalarda Aso yoldaşımız fedai bir tarzla kahramanca çatışarak şehadete ulaşmış, bir yoldaşımız da düşmana esir düşmüştür. Büyük fedakarlıklarla yürüttüğü özgürlük mücadelesini düşmana karşı fedai bir biçimde savaşarak Apocu iradeyi hakim kılan Aso yoldaşımız, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın yenilmezliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Aso yoldaşımızın direniş çizgisini esas alacağımızı bir kez daha belirtiyoruz.

Öncü Apocu militan Şehit Aso yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyor; şehitlerimizin yarattığı yaşamı koruyacağımızı ve Özgür Önderlik, Özgür Kurdistan hayallerini gerçekleştireceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Aso yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Aso Ferzad
Adı Soyadı: Seyîd Perendek
Doğum Yeri: Rewanser
Anne – Baba Adı: Tuba – Ali Muhammed
Şehadet Tarihi ve Yeri:  18 Kasım 2022 / Mûş

Qazî Muhammed ve yoldaşlarının destan yazdıkları ve Çarçira Meydanı’nda özgürlük marşları okudukları Rojhilatê Kurdistan tarih boyunca halkımızın en önemli direniş merkezlerinden olmuştur. Direniş kültürünü her zaman diri tutan Rojhilatê Kurdistan halkımız, işgalcilerin tüm baskı ve asimilasyon politikalarına rağmen kültüründen vazgeçmemiş ve günümüze kadar korumayı bilmiştir. Özellikle Önderliğimize karşı geliştirilen uluslararası komplo ile beraber Önderliğimizi ve PKK’yi en çok sahiplenen merkezlerden olmuş, bu uğurda serhildanlar geliştirmiş ve büyük bedeller vermiştir. Aso yoldaşımız da böyle bir mirasın içerisinde, Kirmanşan’ın Rewanser kentinde yurtsever bir ailede doğmuştur. Aso yoldaşımızın, yurtseverliğiyle tanınan, birçok yiğit evladını özgürlük saflarına gönderen ve değerli komutanlar yetiştiren Caf aşiretine mensup bir ailede büyümesi daha erken yaşlarda yurtseverlik bilinci edinmesinde büyük rol oynamıştır. Yine mensup olduğu aşiretin kadim toplumsal kültürü ve ülkeye bağlılığıyla büyümesi Aso yoldaşımızın ailesine, çevresine ve ülkesine karşı sorumluluklarının bilincinde olmasına ve yaşama bu doğrultuda katılmasına yol açmıştır. Aso yoldaşımız sömürgeci devletlerin asimilasyon, kökünden tamamen koparma politikaları karşısında büyük öfke duymuş, tüm bunlara karşı mücadele etmeden hiçbir kazanımın elde edilemeyeceğinin farkına varmıştır. Aso yoldaşımız, içinden geldiği halkın direniş mirasını büyütmeye ve kahramanlık hikayeleriyle büyüdüğü şehitlerimizin yolundan gitmeye karar vermiş ve 2012’de yüzünü Kurdistan dağlarına dönmüştür.

Katıldığı ilk günden itibaren PKK’nin ahlakından ve gerillaların yaşam tarzından etkilenen Aso yoldaşımız, büyük bir heyecan ve coşkuyla bu yaşama katılmıştır. İçten, emekçi kişiliği ve hesapsız katılımı ile yoldaşları tarafından sevilmiş ve sayılmıştır. Aso yoldaşımız Qendîl alanında başlayan gerillacılığını Medya Savunma Alanları’nın birçok bölgesinde sürdürmüştür. Aldığı bütün görevleri başarıyla yerine getirmek için müthiş bir çaba sarfeden Aso yoldaşımız, küçük veya büyük herhangi bir görevin başarıyla sonuçlanması dışında herhangi bir kıstası kabul etmemiş ve bütün yaşamını da buna göre örgütlemiştir. Kaldığı alanlarda kendini askeri yönden geliştiren Aso yoldaşımız yetkin bir gerilla olma yolunda emin adımlarla yürümüştür. Göreve yaklaşımı, yaşamdaki düzen ve disiplini ile yoldaşları tarafında örnek alınan Aso yoldaşımız, yaşamdaki disiplinini kişilik özelliği haline getirmiş ve yoldaşlarınca da uygulanmasının takipçisi olmuştur. Kendisini yeni dönemin gerilla taktiğine göre yenilemenin çabası içerisinde olan Aso yoldaşımız edindiği askeri tecrübeleri Apocu felsefe ile bütünleştirmek için ideolojik eğitim görmüştür. Eğitim sürecinde kendisini her yönüyle sorgulamış, yürüttüğü pratiklerin muhasebesini yapmış ve gelişiminin önünde engel olan kişilik sorunlarını aşmak için yoğunlaşmalar içerisine girmiştir. Eğitim sürecinde yeni dönem gerilla tarz ve taktiğinin pratikleştirilmesi konusunda yoğunlaşmalar yaşamış ve yoldaşlarıyla paylaşmıştır. Aso yoldaşımız başarıyla tamamladığı eğitim sürecinin ardından yetkin bir gerilla komutanı olarak Bakurê Kurdistan’a geçerek işgalci Türk devletine karşı etkili bir savaş yürütmüştür. Yetkin tarzı ve pratik zekasıyla yaratıcı taktikler geliştirerek işgalcilere ağır darbelerin vurulmasına öncülük etmiştir. Ulusal birlik ruhunu şahsında somutlaştıran Aso yoldaşımız, Başûr’dan Bakurê Kurdistan’a kadar birçok farklı alanda mücadele yürütmüştür. Gerillacılık yaşamına birçok başarılı pratik sığdıran Aso yoldaşımız, geride bıraktığı mücadele mirasıyla tüm Kürt gençliğine onurlu bir yaşamın yolunu bir kez daha göstermiştir.

Eğitimden aldığı ideolojik birikim ile askeri yöndeki yetkinliğini bütünleştiren ve pratiğe bu şekilde katılmanın çabası içerisinde olan Aso yoldaşımız, fedakarlığı ve içtenliği ile yoldaşları tarafından örnek alınmıştır. Yaşamda ve savaşta kararlı bir duruşun sahibi olan Aso yoldaşımız şehadete ulaştığı ana kadar da bu duruşundan taviz vermemiştir. Teslim alınamayan iradesiyle Qazî Muhammedlerden ve Qasimlolardan aldığı onurlu yaşam ve direniş bayrağını layığıyla taşımayı bilmiş ve biz yoldaşlarına devretmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

4 Aralık saat 07:30’da Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

4 Aralık saat 10:30’da Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 4 Aralık saat 11:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

4 Aralık’ta Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan savaş mevzileri 1 kez yasaklı bombalarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

4 Aralık’ta Girê Cûdî Direniş Alanı ile Xakurkê’nin Şehîd Bêrîtan alanı savaş uçaklarıyla 5 kez bombalanmıştır.

4 Aralık’ta Saca, Şehîd Fedakar, Kurojahro ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 28 kez bombalanmıştır.

4 Aralık’ta Çemço, Sîda, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”